«Τραγούδι και μουσικά όργανα» το θέμα του φετινού 5ου Μαθητικού Φεστιβάλ Δημιουργίας της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. – Πρώτη συνάντηση στις 25 Ιανουαρίου

547

Το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Απριλίου 2017 προγραμματίζεται να παρουσιαστεί το 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Δημιουργίας που διοργανώνεται από τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., με τη συμμετοχή σχολείων από Αιγιάλεια, Πάτρα και Καλάβρυτα.

Μετά από τις προηγούμενες επιτυχημένες διοργανώσεις που έδωσαν την ευκαιρία σε δεκάδες μαθητές να διασκεδάσουν και παράλληλα να αναπτύξουν το ταλέντο και τη φαντασία τους, φέτος η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. προτείνει το θέμα «Τραγούδι και Μουσικά Όργανα». Κάθε σχολείο μπορεί να εκπροσωπηθεί από παιδιά που τραγουδούν μόνα τους ή ντουέτο ή έχουν φωνητικό συγκρότημα, όπως και από παιδιά που παίζουν μουσικά όργανα (κλαρίνο, μπουζούκι, κιθάρα, πιάνο κ.α.) ή έχουν μουσικό συγκρότημα. Βραβεία συμμετοχής θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες, με σκοπό να ενισχυθεί η υγιής άμιλλα και η δημιουργικότητα των παιδιών. Ο αριθμός συμμετοχών κάθε σχολείου θα είναι συνάρτηση του συνολικού αριθμού συμμετοχών.

Λαμβάνοντας υπ’ όψη ότι, στο τέλος Απριλίου οι μαθητές έχουν ήδη διανύσει ένα μεγάλο διάστημα εκπαίδευσης και κάποιοι προετοιμάζονται για εξετάσεις, η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. προτείνει στα σχολεία της Αχαΐας, το διήμερο του Μαθητικού Φεστιβάλ να λειτουργήσει ως μία δράση χαράς και αισιοδοξίας, που θα διασκεδάσει τα παιδιά και θα τους δώσει την ευκαιρία να εκφράσουν τα συναισθήματά τους μέσα από τη μουσική και να αναδείξουν τα ταλέντα τους.

Πρώτη συνάντηση με τα σχολεία προγραμματίζεται την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου και ώρα 6.00 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέκος Μέγαρης» στο Αίγιο.

Δηλώσεις συμμετοχής κατατίθενται υπόψιν της κας Νάνσυ Χαριτωνίδου, στο τηλ. 26910-28210 ή στο e- mail: dhkepaigialeias@gmail.com, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται και για διάφορες πληροφορίες.