Τον Απρίλιο το 4ο Μαθητικό Φεστιβάλ Δημιουργίας της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. – Συμμετέχουν 14 σχολεία από όλη την Αχαΐα

559

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 14 σχολεία της Αχαΐας (11 από την Αιγιάλεια και 3 από την Πάτρα) πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα η πρώτη συνάντηση γνωριμίας στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το 4ο Μαθητικό Φεστιβάλ Δημιουργίας που διοργανώνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.) και το οποίο προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 23-24 Απριλίου στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου “Απόλλωνα” στο Αίγιο.

Το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στον Ελληνικό Κινηματογράφο και οι μαθητές θα παρουσιάσουν δικές τους θεατρικές διασκευές με σκηνές, ατάκες, χορογραφίες και τραγούδια από αξέχαστες και διαχρονικές ελληνικές κωμωδίες. Φέτος μάλιστα θα συμμετάσχουν μαθητές από όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες (Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια), καλλιεργώντας έτσι τη δημιουργικότητά τους, το ταλέντο τους και κατ’επέκτασιν την αυτοπεποίθησή τους.

Οι επιμέρους προετοιμασίες συνεχίζονται, ενώ υπάρχει ανοιχτή γέφυρα επικοινωνίας των σχολείων με τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. για θέματα συντονισμού όλων των λεπτομερειών. Θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις, ώστε το 4ο Μαθητικό Φεστιβάλ Δημιουργίας να οργανωθεί σε κάθε του λεπτομέρεια, για να χαρίσει γέλιο και αισιοδοξία σε συμμετέχοντες και κοινό.