Οινοξένεια 2022 – Αρώματα και γεύσεις ανάμνησης στην Τράπεζα Αιγιαλείας

264

Το γραφικό χωριό της Τράπεζας Αιγιαλείας, γνωστό για την εξαιρετική του θέα στον Κορινθιακό Κόλπο, αποτέλεσε έναν ακόμη σταθμό για τα φετινά Οινοξένεια, φιλοξενώντας την Τρίτη 23 Αυγούστου μια εξαιρετική εκδήλωση στο χώρο του παλαιού Σχολαρχείου.

Μπορεί οι καιρικές συνθήκες να μη βοήθησαν, αλλά το υπέροχο διατηρητέο κτίριο του Παλαιού Σχολαρχείου γέμισε από κόσμο, αρώματα και γεύσεις του ελληνικού καφέ και  υπέροχων εδεσμάτων.

Η καταξιωμένη σεφ Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου σε συνεργασία με τον ελληνικό καφέ Δανδάλη παρουσίασαν τα μυστικά του ελληνικού καφέ και του παραδοσιακού λουκουμιού.

Ο κ. Γιάννης Χρονάκης μύησε το κοινό στην ιστορία και τα μυστικά του ελληνικού καφέ ενώ η κα Κοντεσοπούλου μίλησε για το λουκούμι και παρουσίασε τη χρήση του σε παραδοσιακά και σύγχρονα γλυκίσματα.

Παράλληλα με την εκδήλωση παρουσιάστηκε έκθεση με βραβευμένες παιδικές ζωγραφιές από τα παιδιά του Νηπιαγωγείου Διακοπτού, εμπνευσμένες από την Μικρασιατική Καταστροφή σε συνεργασία με την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας.

Την εκδήλωση «έντυσαν» μουσικά με με μελωδίες στο πιάνο και το βιολί η Ασημίνα Καρβελά, ο Αλέξανδρος Κοσμάς, ο Nikolaj Kozyrev και η μουσικός  Βασιλική Νάσση.

Την εκδήλωσε χαιρέτησε η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κα Μαρία Τσουκαλά, ο Αντιδήμαρχος Αιγιαλείας κ. Βασίλης Χριστόπουλος, η πρόεδρος της Τ.Κ. Τράπεζας κα Ξανθή Παπακανέλλου και η διευθύντρια του Νηπιαγωγείου Διακοπτού Αγγελική Βασιλάγκου.