Γαστρονομική εκδήλωση αφιέρωμα στην Εύη Βουτσινά την Παρασκευή 25 Αυγούστου στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέκος Μέγαρης»

338

Συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον οι επετειακές εκδηλώσεις «Οινοξένεια 2023» με ένα πλούσιο δεκαπενθήμερο δράσεων, να έχει ξεκινήσει από τις 19 Αυγούστου και να ολοκληρώνεται στις 3 Σεπτεμβρίου.  Το πρόγραμμα συνεχίζεται με μια ξεχωριστή εκδήλωση  την Παρασκευή 25 Αυγούστου και ώρα 19:30 στον χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου «Αλέκος Μέγαρης».

Αφιέρωμα στην Εύη Βουτσινά, τη μεγάλη μαγείρισσα και λαογράφο της ελληνικής κουζίνας  με την στήριξη του περιοδικού Γαστρονόμος της Καθημερινής.

Ένα μοναδικό αφιέρωμα στην Εύη Βουτσινά, τη μεγάλη μαγείρισσα και λαογράφο της ελληνικής κουζίνας  η οποία θεμελίωσε το γαστρονομικό πλαίσιο των Οινοξενείων με την εισήγηση της για τον πολιτισμό της καθημερινής διατροφής. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει εισηγήσεις, υπαίθρια μαγειρική με την δύο τοπικά πιάτα με τον τρόπο της Εύης Βουτσινά και με ευθύνη ντόπιων μαγείρων που συνεργάστηκαν μαζί της (Μάριος και Ελένη Κούγια Τσαγρή, βοηθάει η Μαρία Γεωργίου).  Επίσης  θα υπάρχει στο χώρο έκθεση βιβλίων της Εύης Βουτσινά, σε μια γαστρονομική γιορτή μνήμης. Η βραδιά θα κλείσει με μουσικό αφιέρωμα στο υπαίθριο θέατρο «Γεώργιος Παππάς». Το μουσικό σχήμα του Νίκου Παναγιωτίδη θα παρουσιάσει μια πρωτότυπη δουλειά, διαχρονικών και πολυτοπικών ακουσμάτων για το κρασί, από το ανατολικό άκρο της Ευρώπης ως την Αμερικανική ήπειρο και από τα Μεσαιωνικά χρόνια ως τις μέρες μας.