Οινοξένεια 2023: Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων το Σαββατοκύριακο 26-27 Αυγούστου

2547

Ένα «γεμάτο» Σαββατοκύριακο εκδηλώσεων έρχεται για τα «Οινοξένεια» που έχουν ξεκινήσει από τις 19 Αυγούστου και συνεχίζονται έως τις 3 Σεπτεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Αυγούστου, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν εκδηλώσεις τόσο σε υπέροχες ορεινές τοποθεσίες όσο και δίπλα στη θάλασσα.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Σάββατο 26/8

11:00  – Υπαίθριο Master Class & Μουσική παράσταση στο χωριό Βαλιμή

Στην πλατεία του όμορφου, ορεινού χωριού Βαλιμή, ο οινογράφος Σίμος Γεωργόπουλος θα μας παρουσιάσει ένα υπαίθριο master class με θέμα: «Κρασιά ορεινών αμπελώνων. Τι είναι, γιατί ξεχωρίζουν και ποια τα χαρακτηριστικά τους».

Θα ακολουθήσει μουσική παράσταση, κάτω από τον ίσκιο του μεγάλου πλάτανου με το μουσικό σχήμα “Pellegrinaggio al Levante”. Επίσης, υπάρχει δυνατότητα μεσημεριανού φαγητού στο τοπικό εστιατόριο «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο», μέλος του Δικτύου Ποιότητας Οινοξένεια. Δυνατότητα εύκολης περιήγησης στην κοντινή λίμνη Τσιβλού.

21:00 – «Του κρασιού και του έρωτα» – Σάκης Παπαδημητρίου & Βασίλης Λέκκας στο Αρχαίο Θέατρο Αίγειρας

Ένα έργο ορόσημο και σημείο αναφοράς για τον «πολιτισμό» του κρασιού του συνθέτη Σάκη Παπαδημητρίου με ερμηνευτή τον Βασίλη Λέκκα και την συμμετοχή του Μουσικού Εργαστηρίου Αιγίου.

Το κρασί που απελευθερώνει τον άνθρωπο από τις φοβίες του, με συνεργό τον έρωτα, γίνεται η αντίρροπη δύναμη στον φόβο του θανάτου δίνοντάς του τη δύναμη να διεκδικήσει μέσα από τη δημοκρατία την ισότιμη απόλαυση του δώρου της ζωής.

Τραγούδια για τον Διόνυσο και την Αφροδίτη, από τον Ανακρέοντα, τη Σαπφώ, τον Αλκαίο και άλλους λυρικούς που γέννησαν το Θέατρο και ακούστηκαν στα αρχαία ελληνικά θέατρα ταξιδεύοντας και επηρεάζοντας στη συνέχεια όλον τον Δυτικό Πολιτισμό, θα ακουστούν 2.500 χρόνια μετά στο υπέροχο αρχαίο Θέατρο της Αίγειρας σε μια παράσταση με ιδιαίτερη φόρτιση και συμβολισμούς που την καθιστούν ένα μοναδικό πολιτιστικό γεγονός πανελλήνιας εμβέλειας.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Κυριακή 27/8

09:30 – Επίσκεψη και ξενάγηση σε λινό σταφίδας , Μερτίδι Αιγιαλείας

Στο Μερτίδι μας περιμένει ο υπεύθυνος έρευνας της ΠΕΣ κ. Μ. Καρβέλας, στο πρότυπο λινό του Αρίστου Παπαλουκόπουλου και μέσα στους αμπελώνες μας κάνει να αγαπήσουμε τη μαύρη σταφίδα για χίλιους λόγους και για την υγεία μας.

10:30 Εργαστήριο ζωγραφικής στους αμπελώνες, Αρχοντικό Γερό-Φώτη, Χωριό Λάκκα

Στη συνέχει ανεβαίνουμε 3 χιλιόμετρα στον παραδοσιακό ξενώνα Αρχοντικό Γερό-Φώτη, όπου με τον δάσκαλο, του χρωστήρα Alesandro De Martino, ζωγραφίζουμε το υπέροχο αμπελοοινικό τοπίο που απλώνεται μπροστά μας. (Φέρνετε μαζί σας τα σύνεργα της επιλογής σας).

18:00-21:00 Κτήμα Μέγα Σπήλαιο

Mega Spileo Estate Experience στις 27 Αυγούστου 18.00-21.00

Μία μοναδική εμπειρία στο Κτήμα Μέγα Σπήλαιο, με περιήγηση στον αμπελώνα και στο αναπαλαιωμένο οινοποιείο και γευσιγνωσία των κρασιών του Κτήματος, υπό την καθοδήγηση των οινολόγων του Κτήματος!

Παράλληλα, στην αίθουσα γευσιγνωσίας του Κτήματος, θα πραγματοποιηθούν 2 masterclasses με εισηγητή τον οινογράφο Σίμο Γεωργόπουλο, με θέμα τον ρόλο του ποτηριού στην ανάδειξη των αρωμάτων του κάθε οίνου!

Τέλος, στο μπαλκόνι του Κτήματος, θα πραγματοποιηθεί δοκιμή τοπικών προϊόντων μαγειρεμένα σε ανοιχτές φωτιές, καπνιστήρια και παλιά σκεύη που θα μαγειρεύονται ζωντανά, από την ομάδα του Orias Guesthouse & farm!

18:30 / 19:30 / 20:30 | Ξενάγηση στο αναπαλαιωμένο οινοποιείο του κτήματος.

19:00 / 20:00 | Master class με τον Σίμο Γεωργόπουλο.

Απαιτείται κράτηση για τη συμμετοχή στην εκδήλωση και ξεχωριστή για την συμμετοχή στα 2 masterclasses με τον Σίμο Γεωργόπουλο τα οποία είναι ήδη sold out!

Τηλέφωνο κρατήσεων: 26910 71555 ή μέσω email: info@megaspileo.gr

18:00 – Rose beach Party, Παραλία Διγελιωτίκων

Λίγο πριν το δειλινό, δίπλα στη θάλασσα, στο εστιατόριο Περιγιάλι στα Διγιελιώτικα, ξεκινάμε δυναμικά με επίδειξη Acro Sup Yoga & Fitness με την εκπαιδεύτρια κα Ελένη Ανδριοπούλου και το σχήμα Arts & Entertainment “DIRTY DANCING DANCE & ACROBATICS SCHOOL”…και όσοι θέλουμε ακολουθούμε τη yoga!

Εν τω μεταξύ, στα χρώματα του ηλιοβασιλέματος, δοκιμάζουμε τα ροζέ κρασιά των οινοποιείων του Δικτύου Ποιότητας Οινοξένεια. Μόλις ο ήλιος δύσει, το Rosé beach party ξεκινάει με τον DJ Σπύρο Σημάτη, σε χορευτικούς ρυθμούς ελληνικής και ξένης pop και mainstream μουσικής πάνω στην άμμο!