Οινοξένεια 2023: «Του κρασιού και του έρωτα» – Σάκης Παπαδημητρίου & Βασίλης Λέκκας στο Αρχαίο Θέατρο Αίγειρας

1028

Papadimitriou Lekkas -PosterΣτο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Οινοξένεια 2023», το Σάββατο 26 Αυγούστου στις 9μ.μ. στο Αρχαίο Θέατρο Αίγειρας, θα παρουσιαστεί η μουσική παράσταση «Του κρασιού και του έρωτα».

Ένα έργο ορόσημο και σημείο αναφοράς για τον «πολιτισμό» του κρασιού του συνθέτη Σάκη Παπαδημητρίου με ερμηνευτή τον Βασίλη Λέκκα και την συμμετοχή του Μουσικού Εργαστηρίου Αιγίου.

Το κρασί που απελευθερώνει τον άνθρωπο από τις φοβίες του, με συνεργό τον έρωτα, γίνεται η αντίρροπη δύναμη στον φόβο του θανάτου δίνοντάς του τη δύναμη να διεκδικήσει μέσα από τη δημοκρατία την ισότιμη απόλαυση του δώρου της ζωής.

Τραγούδια για τον Διόνυσο και την Αφροδίτη, από τον Ανακρέοντα, τη Σαπφώ, τον Αλκαίο και άλλους λυρικούς που γέννησαν το Θέατρο και ακούστηκαν στα αρχαία ελληνικά θέατρα ταξιδεύοντας και επηρεάζοντας στη συνέχεια όλον τον Δυτικό Πολιτισμό, θα ακουστούν 2.500 χρόνια μετά στο υπέροχο αρχαίο Θέατρο της Αίγειρας σε μια παράσταση με ιδιαίτερη φόρτιση και συμβολισμούς που την καθιστούν ένα μοναδικό πολιτιστικό γεγονός πανελλήνιας εμβέλειας.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Συνθέτης: ΣΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Ερμηνευτής: ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΚΚΑΣ

Πιάνο-ενορχηστρώσεις: ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Βιολί: ΝΙΚΟΣ ΚΙΑΚΟΣ

Πνευστά: NINO CITANI

Κανονάκι: ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΠΑΠΑΗΛΙΑ

Κρουστά: ΝΑΝΣΥ ΑΓΓΕΛΑΚΗ

Μπάσο: ΑΡΤΕΜΗΣ ΜΠΕΚΡΟΠΟΥΛΟΣ

Αφηγήτριες: ΔΑΝΑΗ ΚΑΛΑΧΩΡΑ, ΙΩΑΝΝΑ ΣΤΕΦΑΝΑΤΟΥ, ΧΑΡΙΤΙΝΗ ΧΑΡΙΤΩΝΙΔΗ

Είσοδος ελεύθερη.

 

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ

Για την εξυπηρέτηση του κοινού που επιθυμεί να μεταβεί στο Αρχαίο Θέατρο για να παρακολουθήσει την εκδήλωση θα δρομολογηθεί λεωφορείο. Κόστος: 12 ευρώ με επιστροφή.

Αναχώρηση από Πάτρα:18:45

Αναχώρηση από Αίγιο:19:30

Πληροφορίες-κρατήσεις στο ταξιδιωτικό γραφείο «Mattheos Tours».

Ταξιαρχών 32, Αίγιο-τηλέφωνο: 2691021222.

Κων/πόλεως 85, Πάτρα-τηλέφωνο: 2610424424