Ενδιαφέρουσες προτάσεις για την ανάπτυξη του τουρισμού της Αιγιάλειας, ενόψει των “Οινοξένεια 2015”-Εκδήλωση την Τετάρτη 1η Ιουλίου

0
251

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας για τρίτη συνεχή χρονιά και συγκεκριμένα από 17-31 Αυγούστου, προγραμματίζει  τα  ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2015  «Τοπία & Γεύσεις της Αιγιάλειας». H ιδιαίτερη αυτή συνέργεια μεταξύ οίνου, γαστρονομίας, πολιτισμού και ψυχαγωγίας είναι ένα θαυμάσιο πεδίο δράσης και εφαρμογής ενός μοντέλου τοπικής ανάπτυξης μεγάλης δυναμικής.

Τα ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ έχοντας προκαλέσει το γενικότερο ενδιαφέρον αρκετών φορέων σε πανελλαδικό επίπεδο, έχουν ήδη αποτελέσει δείγμα καλής πρακτικής σε πρωτοβουλίες τοπικής ανάπτυξης με μακροπρόθεσμη προοπτική. Στη διοργάνωση κάθε χρόνο συμμετέχουν τοπικά οινοποιεία, ξενώνες-ξενοδοχεία και  καταστήματα εστίασης ενώ εφέτος επιχειρείται και η συμμετοχή των καταστημάτων Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής.

Στόχος όλων αυτών των προσπαθειών είναι η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων με τη  δημιουργία γαστρονομικής ταυτότητας,  η  αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών της Αιγιάλειας, η ανάδειξη της σημασίας του ελληνικού πρωινού,  και εν τέλει η τουριστική προβολή της περιοχής και η καθιέρωσή της  ως γαστρονομικός προορισμός.

Στο πλαίσιο αυτών των πρωτοβουλιών και εν όψει της διοργάνωσης ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ, την Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2015 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «ΑΛΕΚΟΣ ΜΕΓΑΡΗΣ» (Παλαιό Νοσοκομείο) και ώρα 11.30 π.μ.  θα πραγματοποιηθεί Παρουσίαση Ενημέρωσης – Ευαισθητοποίησης για όλους τους φορείς και τους επαγγελματίες που άπτονται των πεδίων της τουριστικής ανάπτυξης.

ΘΕΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ:

Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ

  • Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας:  Η σημασία της εκπαίδευσης
  • Ανάδειξη τοπικών προϊόντων & γαστρονομίας στο μενού του εστιατορίου

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ:
-Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος: Πρόεδρος Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Μεσσηνίας. Διευθυντής ξενοδοχείου – εκπαιδευτής.
-Ανδρέας Ζαγάκος: Πρόεδρος Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Καλαμάτας. Ιδιοκτήτης επισιτιστικής επιχείρησης.

Και οι δυο εισηγητές είναι εμπνευστές και διοργανωτές της πρωτοβουλίας “ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ”.

Η παρουσίαση θα είναι ανοιχτή στο κοινό της Αιγιάλειας, ενώ ειδικότερα για τα ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ προσκαλούνται οι επαγγελματίες εστίασης, αρτοζαχαροπλαστικής, οι επαγγελματίες διαμονής, τα τοπικά οινοποιεία και βεβαίως εκπρόσωποι τοπικών φορέων που σχετίζονται με τη διοργάνωση και επιθυμούν να εμπλακούν υπεύθυνα και ενεργά σε αυτήν.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ:

Ο Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος είναι Πτυχιούχος του Τμήματος Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων (Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης) και διαθέτει Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Βρίσκεται στο χώρο των ξενοδοχείων από το 1990, έχοντας εργαστεί σε πληθώρα ξενοδοχείων της Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Καλαμάτας, καταλαμβάνοντας θέσεις ευθύνης του Front Office και Sales & Marketing Dpt. Παράλληλα, από το 1995 είναι στο χώρο της Τουριστικής Εκπαίδευσης, συνεργαζόμενος με πληθώρα δημόσιων κι εκπαιδευτικών οργανισμών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων που αφορούν τη λειτουργία των ξενοδοχείων, τις πωλήσεις και το μάρκετινγκ και έχει εμπνευστεί και υλοποιήσει πολλαπλές κοινωνικές  παρεμβάσεις.

Ο Ανδρέας Ζαγάκος τα τελευταία 30 έτη ασκεί έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο της εστίασης, στην πόλη της Καλαμάτας. Έχει αναπτύξει έντονη κοινωνική και συνδικαλιστική δράση ως Πρόεδρος του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ με δεκάδες παρεμβάσεις. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων που αφορούν την εστίαση και τον επισιτισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας