“Οινοξένεια 2014”: Μια πολιτιστική και γαστρονομική διαδρομή στα τοπία και τις γεύσεις της Αιγιάλειας (18-31 Αυγούστου)

0
300

Μια πολυήμερη πολιτιστική και γαστρονομική διαδρομή στα τοπία και τις γεύσεις της Αιγιάλειας και στον πλούτο της αμπελοοινικής παράδοσης με πλειάδα εκδηλώσεων υψηλής αισθητικής αξίας, διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιάλειας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.) από τις 18 έως τις 31 Αυγούστου. Μουσικά ακούσματα, βραδιές γαστρονομίας, επιλεγμένες συναυλίες, υπαίθρια τραπέζια του χωριού, προβολές ταινιών, εκλεκτές γεύσεις και οίνοι των πλαγιών της Αιγιάλειας, διαγωνισμός φωτογραφίας, καθώς και εξαιρετικές βραδιές σε οινοποιεία της περιοχής συνθέτουν ένα μοναδικό, ποιοτικό πρόγραμμα.

Επιπλέον, έφιππες διαδρομές σε αμπελώνες και χωριά με εικαστικές δημιουργίες για τους περιηγητές κάτω από τη σκιά των δέντρων, καθώς και “εναλλακτικός” τρύγος γεμάτος περιπέτεια για λιλιπούτειους τρυγητές που ξεχύνονται στα αμπελοχώραφα του παππού, είναι μερικές ενδεικτικές δράσεις των ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ που στοχεύουν στην επαφή του κοινού με την ύπαιθρο της Αιγιάλειας και τα ορεινά τοπία της.

Ιδιαίτερη επίσης βαρύτητα στην πολυήμερη διοργάνωση έχει η προώθηση της τοπικής γαστρονομίας, για αυτό προβάλλεται ένα επιλεγμένο δίκτυο εστιατορίων, όπου θα προσφέρονται τα τοπικά μενού ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ και οι τοπικοί οίνοι των Πλαγιών Αιγιαλείας σε τιμές-έκπληξη και με δώρα-έκπληξη για τους τυχερούς οινόφιλους που θα τα επιλέξουν.

Ταυτόχρονα, τα τοπικά οινοποιεία που συμμετέχουν στο δίκτυο ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ, εκτός από τη διοργάνωση μουσικών βραδιών τζαζ, εικαστικών εκθέσεων και επίδειξη πτήσεων αλεξίπτωτου πλαγιάς στους ημιορεινούς αμπελώνες, θα ξεναγούν καθημερινά τους επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια των ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ.

Στις δράσεις πολιτισμού, εξέχουσα θέση έχουν επίσης οι εξής:

Δευτέρα 18/8
ΣΥΝΑΥΛΙΑ «2.500 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ» με την Ορχήστρα Αρχαιοελληνικών και Παραδοσιακών Οργάνων «ΛύρΑυλος» και «ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ». Χορογραφική αναπαράσταση αρχαίων ύμνων και ρυθμών, από την Ομάδα Μελέτης της Αρχαίας Όρχησης του Θεάτρου «Δώρα Στράτου». Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο κτήμα δεξιώσεων του ξενοδοχείου Long Beach στο Λόγγο Αιγιαλείας.
 
Τετάρτη 27/8
«ΤΡΥΓΟΣ ΕΜΜΕΤΡΟΣ»” “…Μπαίνω μες στ’ αμπέλι” πατώντας στα βήματα της παράδοσης με τραγούδια και χορούς ελληνικούς, γιατί όπως λέει κι ο λαός “τρυγητή σιτάρι σπείρε και σε πανηγύρι σύρε”. Μια θεματική παράσταση από το Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου. Στον «χορό» μπαίνουν και τοπικά σπιτικά κρασιά από Ροδίτη, τα οποία διαγωνίζονται και κρίνονται από ειδικούς οινογνώστες. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο άλσος “Χρυσάμπελα” στους Αμπελόκηπους Αιγείρας.

Κυριακή 31/8
Με κιθάρες και βιολιά, με κύμβαλα κάθε λογής και χορούς εκστατικούς μέσα απ’ τη βαθειά παράδοση του Ιταλικού Νότου (Magna Grecia), οι “Encardia” σμίγουν μαζί μας σε ένα μαγικό ραντεβού…σε μια ακόμη γιορτή οίνου και αίνου για τα 10 χρόνια παρουσίας τους ανάμεσά μας. Παράλληλα, ο ποιητής Βασίλης Ρούβαλης μας εισάγει στη γλώσσα, τη μουσική και τη γευσιγνωσία των ελληνόφωνων περιοχών της Grecia Salentina και της Καλαβρίας.

 

Δείτε όλο το πρόγραμμα ΕΔΩ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας