ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2015: Έφιππες περιηγήσεις στο Πυργάκι και προβολή ταινίας στα Σελιανίτικα, τη Δευτέρα 24 Αυγούστου

383

Με έφιππες διαδρομές στα αμπέλια της ορεινής Αιγιάλειας και ειδικότερα στο Πυργάκι Αιγίου, συνεχίζεται η σειρά εκδηλώσεων “Οινοξένεια 2015” που διοργανώνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.) με σκοπό την προώθηση της οινικής κουλτούρας της περιοχής μέσω των τοπικών ποιοτικών οίνων και προϊόντων της Αιγιάλειας.

Τη Δευτέρα 24 Αυγούστου, το ραντεβού έχει δοθεί στις 5.30 το απόγευμα στη θέση ‘Αεροδρόμιο’ στο Πυργάκι Αιγίου (στο κτίριο της Χριστιανικής Ένωσης), για δωρεάν βόλτες με άλογα και άμαξες στα αμπέλια της περιοχής. Παράλληλα, μικροί και μεγάλοι θα επιδοθούν σε εικαστικές δημιουργίες και θα απολαύσουν σπιτικές, χωριάτικες πίτες από την ταβέρνα “Γρηγόρης”. Οι έφιππες βόλτες πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Ιππικού Ομίλου Αιγίου, ιδιωτών και του Φιλοδασικού Συλλόγου Πυργακίου.

Το ίδιο βράδυ στις 10, στο υπέροχο roof garden του ξενοδοχείου “Kanelli Beach Hotel” στην παραλία Σελιανιτίκων, θα προβληθεί η ταινία ντοκυμαντέρ “Slow Food Story” του Stefano Sardo, που αφηγείται την ιστορία του κινήματος Slow Food και του ιδρυτή του, Carlo Petrini, ο οποίος συνειδητοποίησε νωρίς την ανάγκη για σωστή παραγωγή ποιοτικής τροφής ενάντια στην νοοτροπία του fast food. Ήταν ακριβώς ή χρονιά που ξεκίνησαν τα Mc Donald’s. Σήμερα, το διεθνές γαστρονομικό κίνημα με σήμα το σαλιγκάρι,  ως φιλοσοφία ζωής, έχει εξαπλωθεί σε 150 χώρες και έχει μετατραπεί σε παγκόσμιο ρεύμα οικο-γαστρονομίας (Διανομή Cinedoc). Μετά την προβολή  θα ακολουθήσει wine tasting τοπικών οίνων! Είσοδος ελεύθερη.