“Οινοξένεια 2017”: Τα χρώματα της γεύσης – Από 17 έως 27 Αυγούστου (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)

500

Τα Οινοξένεια 2017 πλησιάζουν. Η Αιγιάλεια βάζει τα καλά της! Ντύνεται στα λευκά, στα ροζέ, στα κόκκινα. Από 17 ως 27 Αυγούστου 2017 υποδέχεται τους επισκέπτες της στις εκδηλώσεις «Οινοξένεια – Τοπία και γεύσεις της Αιγιάλειας» και δοκιμάζει μαζί τους εκλεκτούς τοπικούς οίνους, τους συνδυάζει με γεύσεις και εδέσματα της παραδοσιακής τοπικής κουζίνας και προσφέρει εμπειρίες χαράς, εξερεύνησης, τέχνης και απόλαυσης στα πανέμορφα τοπία της.

«Τα χρώματα της γεύσης» είναι ο τίτλος των εκδηλώσεων «Οινοξένεια 2017». Και τι δεν έχει φέτος το ταξίδι!

•    Γευστικές ισορροπίες με οδηγό το κρασί
•    Καλλιτεχνικά δρώμενα
•    Εκδηλώσεις σε επισκέψιμα οινοποιεία
•    Περιηγήσεις στους αμπελώνες
•    Γευσιγνωσίες οίνου
•    Εξερευνήσεις
•    Εκθέσεις
•    Συναυλίες

Η αρμονία των γεύσεων είναι φέτος στο επίκεντρο, σε έναν τόπο που συνδυάζει μοναδικά τη φύση με τον άνθρωπο, την παράδοση με τον πολιτισμό, τη μακραίωνη ιστορία με το ζωντανό σήμερα, το κύμα με το έλατο!

Έναν τόπο που ο Παυσανίας εκθείασε για την αμπελουργική του δεινότητα και ο Οσκαρικός σκηνοθέτης Alexander Payne, «Παγκόσμιος πρεσβευτής των οίνων της Αιγιάλειας» από το 2016, για τους οίνους και τη φιλοξενία του.

Στην Αιγιάλεια, έναν τόπο με γευστική πολυπλοκότητα και μακρά επίγευση!

 

http://www.youtube.com/watch?v=0L9E1CVZp0s

Ο θεσμός «Οινοξένεια» διοργανώνεται για 5η χρονιά από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.), αποτελώντας μια από τις κύριες εκδηλώσεις οινικού και εναλλακτικού τουρισμού της χώρας. Βασικοί πρωταγωνιστές και συνδετικός κρίκος όλων των δράσεων είναι οι εκλεκτοί οίνοι της Αιγιάλειας και τα οινοποιεία του «Δικτύου Οινοξένεια».

Φέτος, με ασφαλέστερη και ταχύτερη πρόσβαση μέσω της Ολυμπίας οδού, η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. σας προσκαλεί να απολαύσετε το ταξίδι στους Δρόμους κρασιού της Αιγιάλειας, ζώντας μαζί μας την εμπειρία Οινοξένεια!

Ο θεσμός τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Τουρισμού, Πολιτισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Λέξεις-κλειδιά 2017: Ασπρογιάχνι, καγιανάς, μπακαλιάρος με σταφίδες, κολοκυθανθοί αυγολέμονο, ντολμάδες με αμπελόφυλλο, μπουργέτο, βεργάδι με φασολάκια, κατσικάκι λαδορίγανη, ροδοζάχαρη, παγωτό με μαύρη σταφίδα αλλά και ροδίτης, σιδερίτης, μαυροδάφνη, λαγόρθι, μαύρο Καλαβρυτινό.

Πληροφορίες στη σελίδα www.oinoxeneia.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ