“Οινοξένεια Πολιτεία” 20-21 Αυγούστου στο Πολύκεντρο Αιγίου

285

Το διήμερο 20, 21 Αυγούστου (Κυριακή και Δευτέρα) τα Οινοξένεια ξεδιπλώνουν τον πολυδιάστατο χαρακτήρα τους με ένα πολυθεματικό διήμερο στους χώρους του Πολύκεντρου Αιγίου.

Ένα μικρο-φεστιβάλ μέσα στο φεστιβάλ με ψυχαγωγία, γνώση, τέχνη, μουσική, γαστρονομία, οινογνωσία και οινογευσία.

Στις 20.30 της Κυριακής 20 Αυγούστου η Οινοξένεια Πολιτεία θα σημάνει τα εγκαίνια του φεστιβάλ παρουσία σημαντικών φορέων της Αιγιάλειας και της Δυτικής Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων θα γίνει η επίσημη αναγγελία υπογραφής μνημονίου συνεργασίας του Δικτύου Ποιότητας Οινοξένεια με το Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου της Πάτρας.

Οι επισκέπτες των Οινοξενείων τις δύο αυτές ημέρες θα περιηγούνται ελεύθερα στους χώρους μιας ιδιότυπης Πολιτείας και θα μυηθούν σε γεύσεις και εικόνες με μυρωδιά Αιγιάλειας

  • Κιόσκι γαστρονομίας: χώρος προβολής και γευσιγνωσίας των προϊόντων-διαμαντιών της Δυτ. Ελλάδας που παρουσιάζονται μαζί με τα κρασιά των οινοποιείων της Αιγιάλειας, ελεύθερα προς δοκιμή.
  • Εργαστήριο Βιο-Γεω-ποικιλότητας για την Προστατευόμενη Περιοχή Χελμού-Βουραϊκού: Σε τρεις διαφορετικές αλλά αλληλοσυνδεόμενες θεματικές, οι επισκέπτες θα αποκομίσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα για το φυσικό πλούτο της περιοχής μας και την ανάγκη προστασίας του. Τα σημαντικά και σπάνια είδη φυτών, η γνωριμία με τα είδη σπονδυλωτών της περιοχής μας και τα πετρώματα και απολιθώματα που μας διηγούνται την προϊστορία του τόπου, είναι οι τρεις θεματικές που μέσα από ειδικά σχεδιασμένες δράσεις για μικρούς και μεγάλους θα φέρουν πιο κοντά τη σπουδαία φυσική και περιβαλλοντική κληρονομιά της Αιγιάλειας. Οι δράσεις υλοποιούνται από τη Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Χελμού-Βουραϊκού & Προστατευόμενων Περιοχών Βόρειας Πελοποννήσου του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) σε συνεργασία με τα Τμήματα Γεωλογίας και Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.
  • Κιόσκι τέχνης: Τρία video art με θέμα τη διατροφή από τους καλλιτέχνες Μάριον Ιγγλέση, Νίκο Γιαβρόπουλο και Μάρθα Τσιάρα. Τα βίντεο αποτελούν μέρος της ομαδικής έκθεσης “NutriDeliciousArt που έγινε με την επιμέλεια της κ. Νίνας Φραγκοπούλου στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (25/5 – 20/7/2023).
  • Κιόσκι γευστικών συνδυασμών: Ένα μίνι delicatessen σημείο όπου οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν από ένα λευκό ή ερυθρό κρασί των Πλαγιών της Αιγιάλειας συνδυασμένο με μια γευστική νοστιμιά. Στο σημείο θα λειτουργεί και πωλητήριο
  • Κιόσκι podcast: Συλλέξαμε, μιξάραμε και σας προσφέρουμε ένα διασκεδαστικό podcast mix γύρω από το κρασί που μπορείτε να απολαύσετε με τα ακουστικά μας
  • Χώρος χορηγών και φορέων: όσοι όλοι στηρίζουν τα Οινοξένεια, οι φορείς και οι υποστηρικτές μας, έχουν το δικαιωματικό τους σημείο στο Πολύκεντρο και παρουσιάζουν στο κοινό τις δράσεις, τα αναπτυξιακά προγράμματά τους αλλά και μια ευκαιρία για γνωριμία
  • Δύο άνθρωποι που γνωρίζουν καλά το κρασί αλλά και την τέχνη να το επικοινωνούν, ο Κώστας Προβατάς DipWSET και ο Αλέξανδρος Μυτακίδης, σομμελιέ, θα βρίσκονται στο χώρο για να μας μυήσουν και να μας διασκεδάσουν με οινικά παιχνίδια και wine tips!
  • Η μουσική δεν είναι δυνατόν να λείπει από αυτή την οινοξένεια γιορτή, όπου έχουμε ετοιμάσει ένα πρόγραμμα απόλυτα αρμονικό με τις δράσεις μας στο χώρο
  • Τα Οινοξένεια γιορτάζουν τα δέκα τους χρόνια και προβάλλουν ένα επετειακό βίντεο με φωτογραφικό υλικό από τις δέκα ετήσιες μεγάλες οινικές γιορτές της Αιγιάλειας

 

Εξίσου εντυπωσιακά θα κλείσουν οι δύο βραδιές της Οινοξένειας Πολιτείας:

Την  Κυριακή στις 10  το βράδυ και στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεων του «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2023» η διεύθυνση του Δικτύου Ποιότητας Οινοξένεια, εξασφάλισε την προβολή μιας οπτικοακουστικής παρουσίασης διάρκειας 53 λεπτών, με τις καλύτερες ενότητες του βραβευμένου ντοκιμαντέρ έξι ωριαίων επεισοδίων με τίτλο «In Vino Veritas – Η Ιστορία του Ελληνικού Κρασιού» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Τσεκλένη που αναδεικνύει την ιστορία του κρασιού στη χώρα μας από την Αρχαία Ελλάδα μέχρι και σήμερα. Ο δημιουργός για τις ανάγκες αυτής της παραγωγής, με άριστη αισθητική, διεύθυνση φωτογραφίας και σκηνοθετική προσέγγιση, διανύοντας πάνω από 17000 χλμ ανά την Ελλάδα, βιντεοσκόπησε τα ελληνικά αμπελοτόπια, τα ιστορικά οινοποιεία της χώρας και τις ελληνικές ποικιλίες σταφυλής που βγάζουν ασπροπρόσωπο τον ελληνικό αμπελώνα στη διεθνή αγορά του κρασιού. Η προβολή θα γίνει στον υπαίθριο χώρο του Πολύκεντρου Αιγίου.

 

Την Δευτέρα, 21 Αυγούστου,  στις 10 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί μεγάλη μουσική συναυλία με την Έλενα Λεώνη

Η Έλενα Λεώνη, λίγο πριν την κυκλοφορία του πρώτου της single, μας παρουσιάζει το νέο της μουσικό project. Με τη φωνή και την άρπα της, και έχοντας στο πλευρό της μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών, μας ξανασυστήνει γνωστά τραγούδια με μια σύγχρονη ματιά! Από τη Σωτηρία Μπέλλου στον Φοίβο Δεληβοριά και από τον Ορφέα Περίδη στα δικά της πρωτότυπα τραγούδια, παντρεύει τη λυρικότητα της έντεχνης ελληνικής μουσικής με σύγχρονο ποπ ήχο.

 

Αναζητήστε το περιοδικό free press, «Oinoxeneia News» που θα διατίθεται σε όλη την ευρύτερη περιοχή αλλά και αναρτημένο στην ιστοσελίδα, και θα ενημερώνει τους επισκέπτες για τις εκδηλώσεις των Οινοξενείων και για πολλά άλλα ενδιαφέροντα θέματα (όπως π.χ. προτεινόμενες διαδρομές, σημεία εστίασης, ξενώνες κ.ά.).

Το Δίκτυο Ποιότητας Οινοξένεια, ο Δήμος Αιγιαλείας μέσω της ΔΗΚΕΠΑ, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, η Αχαΐα Αναπτυξιακή ΑΕ, το Επιμελητήριο Αχαΐας, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Ίδρυμα Κωνσταντακόπουλου / Costa Navarino, καθώς και το Ίδρυμα Κουτσοχέρα, μαζί με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας και το Δήμο  Καλαβρύτων ενώνουν δυνάμεις και στηρίζουν το μεγάλο Φεστιβάλ της Αχαΐας και της Βόρειας Πελοποννήσου. Σημαντικοί χορηγοί είναι οι εταιρείες του αμπελοοινικού κλάδου καθώς και τοπικές εταιρείες. Μεγάλος χορηγός είναι η Ολυμπία Οδός η οποία ως κεντρική αρτηρία της Βόρειας Πελοποννήσου οδηγεί με ασφάλεια τους επισκέπτες διασχίζοντας όλη την πυκνοκατοικημένη και δυναμική Αιγιάλεια.

 

Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις του Φεστιβάλ είναι δωρεάν.

Ακολουθείστε το Φεστιβάλ “Οινοξένεια 2023” για ενημερώσεις σχετικά με το πρόγραμμα του Φεστιβάλ:

 

Website: www.oinoxeneia.gr

Facebook: https://www.facebook.com/oinoxeneia.gr

Instagram: https://www.instagram.com/oinoxeneia/

Hashtags: #oinoxeneia #oinoxeneia2023 #oinoxeneiafestival