Τη Δευτέρα 18/8 στο Long Beach η έναρξη των “Οινοξένεια 2014”-Μπείτε στη γιορτή…μπείτε στο κλήμα!

0
256

Με μια πολυδιάστατη, ποιοτική εκδήλωση αφιερωμένη στα 2.500 χρόνια της ελληνικής μουσικής και χορογραφικής αναπαράστασης αρχαίων ύμνων και ρυθμών, ξεκινούν τη Δευτέρα 18 Αυγούστου τα “Οινοξένεια 2014”, μια πολυήμερη πολιτιστική και γαστρονομική διαδρομή στα τοπία και τις γεύσεις της Αιγιάλειας και στον πλούτο της αμπελοοινικής παράδοσης, σε διοργάνωση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια πλειάδα εκδηλώσεων υψηλής αισθητικής αξίας και επιλεγμένα σημεία εστίασης με μενού ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ και τοπικούς οίνους, μουσικά ακούσματα, βραδιές γαστρονομίας, επιλεγμένες συναυλίες, έφιππες περιηγήσεις σε αμπελώνες, προβολές ταινιών, παιχνίδια στους αμπελώνες, εικαστικά δρώμενα, events και ξεναγήσεις στα επισκέψιμα οινοποιεία της περιοχής και γενικά εκδηλώσεις υψηλής ποιότητας, αφιερωμένες στους φίλους του κρασιού και όχι μόνο.

Η εκδήλωση έναρξης των “Οινοξένεια 2014” φιλοξενείται τη Δευτέρα 18 Αυγούστου στο κτήμα δεξιώσεων του ξενοδοχείου Long Beach στην παραλία Λόγγου, με ώρα έναρξης 9 το βράδυ. Η Ορχήστρα Αρχαιοελληνικών και Παραδοσιακών Οργάνων “ΛύρΑυλος” με τη συναυλία “2.500 χρόνια ελληνική μουσική” θα ταξιδεψει το κοινό στην αρχαία και νεότερη Ελλάδα, με μια πανδαισία ήχων από 30 αρχαιοελληνικά και παραδοσιακά όργανα, ανακατασκευασμένα από σπάνια και αυθεντικά φυσικά υλικά: καύκαλο χελώνας, κέρατο, κόκαλο, ιχθυόκολλα κ.ά.. Αρμονίες με κοχύλια και κρουστά εναρμονίζονται με τον περιβάλλοντα χώρο και αρχαίοι ρυθμοί αναβιώνουν με καινούργιες μελοποιήσεις αρχαίων και νεότερων ποιητών αναδεικνύοντας τον πλούτο της Ελληνικής Μουσικής (έρευνα, επιμέλεια, κατασκευή οργάνων: Παναγιώτης Στέφος). Παράλληλα, η Ομάδα Μελέτης της Αρχαίας Όρχησης του Θεάτρου “Δόρα Στράτου”, θα παρουσιάσει τα “Μονοπάτια του Διονύσου”, μια χορογραφική αναπαράσταση αρχαίων ύμνων και ρυθμών, σε επιμέλεια της Άννας Λάζου.

Το κοινό θα υποδέχονται τα συμμετέχοντα οινοποιεία στα ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2014, με τους οινολόγους τους στην πρώτη γραμμή των γευστικών δοκιμών. Με το πέρας του μουσικού προγράμματος το κοινό θα έχει την ευκαιρία να επεξεργαστεί έκθεση μουσικών οργάνων.

Η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη. Κι όπως σημειώνει το motto των “Οινοξένεια 2014”: Μπείτε στη γιορτή! Μπείτε στο…κλήμα!

Το πλήρες πρόγραμμα των “Οινοξένεια” έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. www.dikepaigialeias.gr, και στο Facebook, στο Twitter και στο Google+ της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και στη σελίδα των Οινοξένεια στο Facebook.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας