Από το Παναγιωτοπουλέικο ξεκινά το “Παραμύθι των Χριστουγέννων”-Μαγικό σκηνικό μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας

348

“Κόκκινη κλωστή δεμένη, στην ανέμη τυλιγμένη”… κάπως έτσι ξεκινούν τα παραμύθια. Έτσι και το “Παραμύθι των Χριστουγέννων” που παρουσιάζει φέτος τις γιορτές η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.) με σειρά ποικίλων εκδηλώσεων, “δίνει κλώτσο ν’αρχινήσει” από το Μέγαρο της οικογένειας Παναγιωτοπούλων στο Αίγιο.

Το αρχοντικό ανοίγει τις θύρες του το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί και πλημμυρίζει με παραμυθένιες μελωδίες του ρώσου συνθέτη Tchaikovsky, χριστουγεννιάτικες εικόνες, σκηνές από μπαλέτο και μετατρέπεται σε ένα ονειρικό γιορτινό σκηνικό, όπου η Κλάρα και ο Καρυοθραύστης, η Νεράιδα των Ζαχαρωτών, ο Άη-Βασίλης με τα ξωτικά του, σκαρώνουν εικόνες μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας.

Στις 12 το μεσημέρι, η Παιδική Θεατρική Ομάδα “Μονόλογοι” παρουσιάζει τη δραματοποίηση του παραμυθιού “Ο Καρυοθραύστης και ο Βασιλιάς των Ποντικών”. Συμμετέχουν: “Sexteto Πνευστών Οργάνων” της Φιλαρμονικής Αιγίου “Ευτέρπη”, “Aigion Trumpet Choir”, Σχολή Χορού «Ελεύθερη Έκφραση – Μαργιάννα Καρασαββίδου», Χριστιάνα Ζάρου – βιολί.

Στις 5.30 το απόγευμα της ίδιας μέρας, στο Παναγιωτοπουλέικο τα παιδιά από 5 έως 12 ετών θα ξεκινήσουν “Μ’ένα σεντούκι κι ένα πιάνο…” το μαγικό τους χριστουγεννιάτικο ταξίδι, σε αφήγηση της Αθηνάς Σκανδάμη και με τον Λούκα Μελή στο πιάνο.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις.