Πάρκο των Χριστουγέννων: Έκλεισε πανηγυρικά το φετινό κύκλο λειτουργίας του με την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας

449

Σε μια ηλιόλουστη μέρα για την Αιγιάλεια το Πάρκο των Χριστουγέννων έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα σηματοδοτώντας το τέλος για την φετινή λειτουργία του αλλά μόνο για λίγο…μέχρι τα επόμενα Χριστούγεννα.

Στην εκδήλωση που αποτελεί παράδοση κάθε χρόνο για τον θεσμό του Πάρκου των Χριστουγέννων, ο οποίος πραγματοποιήθηκε για 7η συνεχή χρονιά, η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α κα Μαρία Παπαχριστοπούλου μαζί με τον Δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Θανάση Παναγόπουλο έκοψαν την βασιλόπιτα μπροστά σε πλήθος κόσμου.

Η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους μια χρονιά γεμάτη υγεία και ευτυχία ενώ σημείωσε τη σημαντικότητα του θεσμού που αποτελεί το Πάρκο των Χριστουγέννων για την Αιγιάλεια, ενώ ευχαρίστησε όλους όσους εργάστηκαν σκληρά για την υλοποίηση του. Ο δήμαρχος Αιγιαλείας ευχήθηκε και αυτός με τη σειρά του για τη νέα χρονιά, ενώ τόνισε το πόσο καίριας σημασίας είναι να συνεχίσει ο θεσμός τη λειτουργία του ανεξαρτήτου δημοτικής αρχής μιας και προσφέρει χαρά και ελπίδα σε μικρούς και μεγάλους. Παρόντες επίσης και πλήθος επισήμων από την τοπική αυτοδιοίκηση και την κεντρική πολιτική σκηνή καθώς και μέλη του Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. αλλά και μέλη του εμπορικού και εισαγωγικού συλλόγου Αιγιαλείας που κάθε χρόνο στηρίζουν τις εορταστικές εκδηλώσεις του Πάρκου.

Το Πάρκο είχε σαν θέμα φέτος το παραμύθι «Ο Καλοκάντζαρος σώζει το Καλικαντζαροχωριό», του συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλου που μέσα από την ιστορία της απρόσμενης φιλίας μεταξύ ενός καλικάντζαρου και ενός αγοριού, τα Χριστούγεννα ύστερα από κάποιες αναποδιές διασώζονται και παραμένουν η πιο παραμυθένια γιορτή για μικρούς και μεγάλους! Χιλιάδες επισκέπτες από την ευρύτερη περιοχή επισκέφθηκαν τον Πάρκο που άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις ενώ σκόρπισε χαμόγελα και κέφι με το γεμάτο πρόγραμμα εκδηλώσεων που είχε σε καθημερινή βάση.

Η πίτα ήταν μια προσφορά του Αρίστου Τηλιγάδη Α΄ αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Αχαΐας, ενώ το φλουρί κέρδισε ένας νεαρός φίλος του Πάρκου, ο οποίος πήρε για αναμνηστικό ένα συμβολικό γούρι, προσφορά του κοσμηματοπωλείου «Κλωνής».

Η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α ευχαριστεί όσους εργάστηκαν για την υπέροχη αυτή διοργάνωση, τους επισκέπτες που κατέκλυσαν για άλλη μια χρονιά το Πάρκο και εύχεται μια καλή χρονιά σε όλους τους Αιγιαλείς!