Το «Καλικαντζαροχωριό» ζωντάνεψε στο Πάρκο των Χριστουγέννων στο Αίγιο

655

Τις πύλες του άνοιξε το Πάρκο των Χριστουγέννων στο Αίγιο σε μια παραμυθένια τελετή έναρξης το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στον κήπο των «Υψηλών Αλωνίων». Για 7η χρονιά ο κεντρικός κήπος της πόλης μεταμορφώθηκε σε ένα παραμύθι που τη φετινή χρονιά είναι «Ο ΚαλΟκάντζαρος σώζει το Καλικαντζαροχωριό» του συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλου.

Με την καθιερωμένη παρουσία των φιλαρμονικών να πλαισιώνει τους δρόμους της πόλης, ξεκίνησε η εορταστική τελετή για τα εγκαίνια του Πάρκου. Πιο συγκεκριμένα, από νωρίς το απόγευμα, οι Φιλαρμονικές: η Φιλαρμονική Αιγίου «Ευτέρπη», υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου-Αρχιμουσικού Λεωνίδα Χαραλαμπόπουλου, Ακράτας του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου «Φιλαρμονική Ακράτας», υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού Χρήστου Ασημακόπουλου, η Δημοτική Φιλαρμονική Αιγείρας «Ιωάννης Κοκονέτσης», υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού Δημητρίου Μίχαλου, συναντήθηκαν στην Τρίγωνη Πλατεία και ανηφόρισαν προς το Πάρκο σκορπίζοντας στην πόλη τη χαρά του μηνύματος των Χριστουγέννων.

Ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Θανάσης Παναγόπουλος μαζί με την πρόεδρο της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κα Μαρία Παπαχριστοπούλου, άνοιξαν τις πύλες του Πάρκου το οποίο πλημμύρισε με κόσμο και παιδικά χαμόγελα! Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. αφού ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους ευτυχισμένες γιορτές, μίλησε για το φετινό Πάρκο που έχει σκοπό να «αγγίξει» τις καρδιές μικρών και μεγάλων και είναι ανοιχτό για όλους, δίνοντας την ευκαιρία να ζήσει ο καθένας μια μοναδική εμπειρία. Επίσης ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές που εργάζονται κάθε χρόνο σκληρά για να φτιαχτεί το Πάρκο των Χριστουγέννων. Μαζί της, απηύθυναν χαιρετισμό ο δήμαρχος Αιγιαλείας και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας κ. Γιώργος Αγγελόπουλος οι οποίοι ευχήθηκαν με τη σειρά τους.

Εν μέσω βεγγαλικών, η Δημοτική Παιδική-Νεανική χορωδία Αιγιαλείας, υπό τη διεύθυνση της Μαέστρου Βασιλικής Νάσση και η Χορωδία της Φιλαρμονικής Ακράτας, υπό τη διεύθυνση της Μαέστρου Μαρίας Γερολύμου, τραγούδησαν τα κάλαντα καλωσορίζοντας και αυτοι το κοινό.

Η γιορτινή βραδιά ολοκληρώθηκε με τη θεατρική απόδοση του φετινού παραμυθιού «Ο ΚαλΟκάντζαρος σώζει το Καλικαντζαροχωριό», από τον ηθοποιό Γεράσιμο Γεννατά με τον συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλο και την εκπαιδευτικό κα Αθηνά Σκανδάμη. Μαζί τους στη σκηνή συνέπραξαν μέλη της Θεατρικής Ομάδας Μονόλογοι αλλά και παιδιά από το νηπιαγωγείο «Παραμυθούπολη».

Μέσα στο πλημμυρισμένο από κόσμο Πάρκο μικροί αλλά και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Λιχουδόσπιτο που καθημερινά θα γλυκαίνει τους επισκέπτες με εκλεκτές λιχουδιές, προσφορά των τοπικών επιχειρήσεων. Για τη χθεσινή βραδιά οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν κεράσματα από τα αρτοποιεία «Μπομποτσιάρης» και παγωμένες λιχουδιές από το Ζαχαροπλαστείο «Δημητρίου».

Στα εγκαίνια του Πάρκου το παρών έδωσε πλήθος κόσμου και επισήμων, μεταξύ τους ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Χρήστος Μπούνιας, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και σύσσωμο το Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και μέλη του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγίου.

Το ταξίδι του «ΚαΛοκάντζαρου», μόλις ξεκίνησε στο Πάρκο των Χριστουγέννων και θα διαρκέσει έως τις 6 Ιανουαρίου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και πρωταγωνιστές τα παιδιά!

Ώρες λειτουργίας του Πάρκου 10:00π.μ – 22:00 μ.μ.

Δημοσιεύτηκε από Πάρκο των Χριστουγέννων-Αίγιο στις Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018