“Παπαγιαννοπούλεια 2012” για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του “Νιόνιου” (Σάββατο 4 Αυγούστου 2012-Διακοπτό)

0
853

Τον θεατρίνο τον επιβραβεύει το αβίαστο χειροκρότημα -και μόνο. Σίγουρα ο αξέχαστος Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, ο Διακοφτίτης “Νιόνιος”, κέρδισε επάξια το βραβείο του χειροκροτήματος εν ζωή. Αλλά και όταν έφυγε, οι φίλοι του κι οι συγχωριανοί του δεν τον ξέχασαν. Κάθε χρόνο, οι εκδηλώσεις με τίτλο “Παπαγιαννοπούλεια” που πραγματοποιούνται στο λατρεμένο του Διακοπτό, την πατρίδα του, είναι από τις πολυπληθέστερες σε κοινό εκδηλώσεις, σίγουρα όχι τυχαία. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το πληθωρικό του ταλέντου του, τις απίστευτες ερμηνείες του και τις δεκάδες του εμφανίσεις στον κινηματογράφο και το θέατρο, που ίσως αποτελούν ρεκόρ παγκόσμιο, όπως ο ίδιος καμάρωνε;

“Για τον ηθοποιό, ο σπουδαιότερος ρόλος δεν είναι κάποιος απ’αυτούς που έχει ήδη παίξει αλλά αυτός που δεν έχει παίξει ακόμα” έλεγε ο ίδιος, με τη σοφία αλλά και την ταπεινότητα ενός τεραστίου βεληνεκούς καλλιτέχνη.

Tα “Παπαγιαννοπούλεια 2012” στο Διακοπτό είχαν ιδιαίτερη σημασία, καθώς συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από τη γέννηση του ηθοποιού. Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 4 Αυγούστου, περιελάμβαναν ένα πολυδιάστατο θέαμα σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Φαφούτη, με μουσική, λόγο και προβολή βίντεο με αποσπάσματα από ταινίες του Διονύση Παπαγιαννόπουλου.

Παρουσιαστής-αφηγητής ήταν ο ηθοποιός Τέλης Ζώτος και τη μουσική είχαν αναλάβει ο Τζόννυ Ανδριόπουλος με την ορχήστρα του και με τη συμμετοχή της Παιδικής Χορωδίας Διακοπτού. Εξάλλου, το βράδυ της Κυριακής παρουσιάστηκε θεατρική παράσταση από την νεοσύστατη Θεατρική Ομάδα Διακοπτού, που παρουσίασε ένα από τα γνωστότερα ελληνικά θεατρικά έργα, το “Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται” στο οποίο διέπρεψε ως “κυρ-Γιώργης” ο αιγιαλέας ηθοποιός.

Τα “Παπαγιαννοπούλεια” παρουσιάστηκαν στην κεντρική πλατεία Διακοπτού, σε συνδιοργάνωση του Δήμου Αιγιαλείας, της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., της αντιδημαρχίας Διακοπτού και της Δημοτικής Κοινότητας Διακοπτού.

 

[widgetkit id=110]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας