Ο «Γενναίος Χιόνης» πρωταγωνιστής των φετινού Πάρκου των Χριστουγέννων που ξεκινάει την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου»

771

Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις έχουν ξεκινήσει στην Αιγιάλεια δίνοντας γεύση από το εορταστικό κλίμα των φετινών Χριστουγέννων. Το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Δεκεμβρίου ήταν γεμάτο παιδικές φωνές και παραμυθένια ταξίδια με κεντρικό ήρωα το γενναίο Χιόνη, καθώς το Σάββατο στο πολιτιστικό κέντρο Αλέκος Μέγαρης η ομάδα παιδιών «παιχνιδοκαμώματα» από τα δημιουργικά εργαστήρια της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α παρουσίασε το παραμύθι «Το θαυμαστό ταξίδι του γενναίου Χιόνη» μέσω μια χαρούμενης μουσικοθεατρικής διασκευής.  Στο κινηματοθέατρο Απόλλων την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου η Θεατρική Έκφραση Αιγίου παρουσίασε και αυτή με τη σειρά της μια  διασκευή του φετινού παραμυθιού του Πάρκου των Χριστουγέννων με την παρουσία της συγγραφέως και δημιουργού του Κατερίνας Μουρίκη, η οποία προλόγισε την εκδήλωση.

Ο γενναίος Χιόνης θα είναι πρωταγωνιστής των φετινών Χριστουγέννων στο Αίγιο και μας καλεί να ταξιδέψουμε μαζί του σε ένα ξεχωριστό ταξίδι που περιέχει μηνύματα αγάπης, ελπίδας και σωτηρίας του κόσμου. Η προστασία του περιβάλλοντος, η φιλία, η συνεργασία και η γενναιότητα είναι κάποιες από τις αξίες που αναδεικνύονται μέσα από τον φανταστικό κόσμο του παραμυθιού που αποτελεί το κεντρικό θέμα του φετινού πάρκου.

Μέσα σε ένα αμιγώς χριστουγεννιάτικο πνεύμα ξεκινάνε με θέρμη οι εορταστικές εκδηλώσεις με άξονα το Πάρκο των Χριστουγέννων. Το Πάρκο θα ανοίξει τις πύλες του, πραγματοποιώντας τα εγκαίνιά του την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου στις  19:30, σε μια εκδήλωση που θα συναντηθούν οι φιλαρμονικές του Αιγίου, της Ακράτας και της Αιγείρας μαζί με τις “Cheerleaders Estrellas”. Αφού γεμίσουν με χριστουγεννιάτικες μελωδίες τους δρόμους της πόλης μεταφέροντας το χαρμόσυνο μήνυμα των εορτών θα συναντηθούν στην είσοδο του Χριστουγεννιάτικου Πάρκου όπου τη σκυτάλη θα πάρουν με κάλαντα και τραγούδια η Δημοτική Παιδική – Νεανική Χορωδία Αιγιαλείας υπό τη διεύθυνση της Βασιλικής Νάσση και η Παιδική Χορωδία του Συλλόγου Φιλαρμονικής Ακράτας, υπό τη διεύθυνση της Μαρίας Γερολύμου.

Από τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου θα ανοίξει τις πύλες του και το αρχοντικό Παναγιωτόπουλου για να υποδεχθεί την έκθεση με χιονάνθρωπους βγαλμένους από τη φαντασία των παιδιών από τα σχολεία της Αιγιαλείας σε συνεργασία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου Αιγιαλείας και τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.