Συνεχίζονται οι συμμετοχές για το Μαθητικό Φεστιβάλ Δημιουργίας-Μέχρι 27 Μαρτίου οι αιτήσεις από τα σχολεία

842

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει προκαλέσει στη σχολική κοινότητα της Αιγιάλειας το Μαθητικό Φεστιβάλ Δημιουργίας που οργανώνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας και που φιλοδοξεί να μετατρέψει σε θεσμό, πάντα με σκοπό την καλλιέργεια της καλλιτεχνικής αγωγής και της δημιουργικότητας των μαθητών κάθε ηλικίας. Με σχετική πρόσκληση προς όλα τα σχολεία της Αιγιάλειας, η ΔΗΚΕΠΑ ζητά από τους εκπαιδευτικούς και από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και ενθαρρύνουν τη μαθητική κοινότητα να συμμετάσχει σε αυτή την πρωτοβουλία, προκειμένου να επιτύχει και να εδραιωθεί ως θεσμός και ως βήμα καλλιτεχνικής έκφρασης της νεολαίας. Για αυτόν τον λόγο, εξάλλου, παρατείνεται η προθεσμία αποστολής δηλώσεων συμμετοχής έως 27 Μαρτίου 2013.

 Ήδη έχουν κατατεθεί αιτήσεις για συμμετοχή από τα εξής σχολεία: 10ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΒΥΘΟΥ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΕΜΕΝΗΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΙΓΕΙΡΑΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΑΙΩΝΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ, 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΙΓΙΟΥ, 1ο ΓΕΛ ΑΙΓΙΟΥ, ΓΕΛ ΚΑΜΑΡΩΝ.

Το Καλλιτεχνικό αυτό Φεστιβάλ απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικών-Γυμνασίων-Λυκείων, οι οποίοι έχουν να παρουσιάσουν μια πρωτότυπη, ξεχωριστή ιδέα καλλιτεχνικής δημιουργίας και εικαστικής έκφρασης στους τομείς της φωτογραφίας, της δημιουργίας video, των κατασκευών, του κολάζ, του graffiti, των κόμικς! Οι συμμετοχές ανά σχολείο μπορούν να είναι είτε ατομικές είτε ομαδικές ανάλογα την κατηγορία και όλες θα αξιολογηθούν από καλλιτεχνική επιτροπή που θα συσταθεί για τον σκοπό αυτό, ενώ η συμμετοχή των παιδιών μπορεί να αφορά είτε το σχολείο είτε τον σύλλογο γονέων-κηδεμόνων.  

Οι συμμετέχοντες καλούνται να επεξεργαστούν ιδέες εμπνευσμένες από το θέμα «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ», στις οποίες θα δώσουν καλλιτεχνική διάσταση επιστρατεύοντας τη φαντασία τους. Η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α θα παρέχει τη βασική υλικοτεχνική υποστήριξη του φεστιβάλ παρουσίασης των δημιουργημάτων σε ημερομηνία και χώρο που θα ανακοινωθούν μελλοντικά, ενώ τα υλικά των δημιουργιών θα βαρύνουν τους συμμετέχοντες.

Στόχος της ΔΗΚΕΠΑ είναι ένα μακρύ ταξίδι δημιουργικότητας με τερματισμό μια γιορτή για τη μαθητιώσα νεολαία, με την ελπίδα να πλαισιωθεί και με άλλες υποστηρικτικές εκδηλώσεις.

Πληροφορίες στο τηλ./fax 26910-28210 και στο e-mail dhkepaigialeias@gmail.com