Δωρεάν έφιππες διαδρομές στην Κουνινά και στο Πυργάκι, στο πλαίσιο των “Οινοξένεια 2014”

0
266

Δωρεάν περιηγήσεις με άλογα σε χωριά και αμπελώνες της περιοχής, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι, στο πλαίσιο της σειράς εκδηλώσεων “Οινοξένεια 2014-Τοπία και γεύσεις της Αιγιάλειας” που διοργανώνει για δεύτερη χρονιά φέτος η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.).

Η πρώτη έφιππη απόδραση θα πραγματοποιηθεί στο χωριό της Κουνινάς την Τετάρτη 27 Αυγούστου, από τις 5.30 έως τις 8 το απόγευμα. Οι συμμετέχοντες θα κάνουν βόλτες με άλογα στα δρομάκια του χωριού και στα αμπέλια, ενώ οι περιηγητές κάθε ηλικίας θα έχουν επαφή με το αρχέγονο υλικό του πηλού και την τέχνη του αγγειοπλάστη. Πίτες μυρωδάτες της κυρα-Μάχης προσκαλούν για μια στάση στον καφενέ του Κάβουρα, όπου με επίδειξη τροχού οι επισκέπτες θα παρακολουθήσουν τη γένεση ενός κεραμικού κρατήρα (αγγείο για την κατανάλωση του κρασιού από τους αρχαίους Έλληνες) και θα πειραματιστούν με τον πηλό. Εκκίνηση στην πλατεία του χωριού, στο πρώτο καφενεδάκι αριστερά. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ιππικού Ομίλου Αιγιαλείας «ΑΡΕΙΩΝ»  και ιδιωτών. (Υπεύθυνος:  Αλεξόπουλος Γιώργος, τηλ. 6972-698764).

Η δεύτερη έφιππη απόδραση θα πραγματοποιηθεί στο Πυργάκι την Παρασκευή 29 Αυγούστου, από τις 5.30 έως τις 8 το απόγευμα. Οι συμμετέχοντες θα απολαύσουν βόλτες με άλογα και άμαξα στην ηρεμία της φύσης και «εικαστικούς» καρπούς για τους περιηγητές κάτω από τη σκιά των δέντρων έως το σούρουπο. Επίσης, όσοι επιθυμούν, μπορούν να επιδοθούν σε επί τόπου δημιουργίες πάνω στο υλικό της πέτρας και εμπνεύσεις που αποπνέουν ύπαιθρο και συντροφεύουν ως ανάμνηση την έφιππη εμπειρία της ημέρας. Εκκίνηση στο χώρο της κατασκήνωσης της Χριστιανικής Ένωσης, στη θέση “Αεροδρόμιο”. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ιππικού Ομίλου Αιγίου, ιδιωτών  και του Φιλοδασικού Συλλόγου Πυργακίου. (Υπεύθυνος: Κατσαούνης Τάκης, τηλ. 6944 374257).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας