Ξεκινούν το Σάββατο 24 Αυγούστου τα “Οινοξένεια 2013”, με εκδήλωση γευσιγνωσίας στην πλατεία Ποσειδωνίας/Paestum παραλίας Αιγίου

457

Μια εβδομάδα αφιερωμένη στα αρώματα του οίνου της Αιγιάλειας, μέσα από την ανάδειξη των τοπίων και των γεύσεων της περιοχής, παρουσιάζει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας από τις 24 έως τις 31 Αυγούστου, οργανώνοντας ποικίλες εκδηλώσεις και δραστηριότητες με επίκεντρο τον οίνο, σε αρμονικό συνδυασμό με τα τοπικά προϊόντα και τις ομορφιές που προσφέρει ο ευλογημένος τόπος της Αιγιάλειας γης. Τα “Οινοξένεια 2013-Τοπία και γεύσεις της Αιγιάλειας” είναι ένας νέος πολιτιστικός θεσμός της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. που θα δώσει την ευκαιρία στον κόσμο να ενεργοποιήσει όλες τις αισθήσεις του και να ζήσει από την αρχή μέχρι το τέλος την τέχνη της οινοποίησης, από το αμπέλι στο τραπέζι.

Καθ’όλη τη διάρκεια των “Οινοξένεια”, οι επισκέπτες θα ξεναγηθούν σε  οινοποιεία της Αιγιάλειας, θα μυηθούν στα μυστικά του οίνου και θα γευθούν εκλεκτές ποικιλίες του. Ταυτόχρονα, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν έφιππες περιηγήσεις σε κατάφυτους αμπελώνες, μουσικά ακούσματα, προβολές ταινιών για τους λάτρεις του κρασιού και θα γευτούν παραδοσιακές γεύσεις με τοπικά προϊόντα και αρώματα της περιοχής σε συγκεκριμένο δίκτυο χώρων εστίασης που έχουν επιμεληθεί ειδικά μενού για τα «Οινοξένεια». Μάλιστα, δύο τυχερά ζευγάρια που θα δοκιμάσουν κάποιο από τα μενού θα κερδίσουν, μετά από κλήρωση, από μία πενθήμερη απόδραση στη Σαντορίνη.

Η έναρξη της σειράς εκδηλώσεων “Οινοξένεια” θα δοθεί το Σάββατο 24 Αυγούστου στις 8 μ.μ. στην πλατεία Ποσειδωνίας/Pestum στην παραλία Αιγίου, στη βραδιά γευσιγνωσίας με γεύσεις και αρώματα της Αιγιάλειας, με την επιμέλεια της γνωστής μαγείρισσας-συγγραφέως Εύης Βουτσινά και των συνεργατών της και με την αρωγή εξαίρετων οινολόγων τοπικών οινοποιείων.

Στα πλαίσια της βραδιάς, η φημισμένη ιταλίδα ζωγράφος Elisabetta Rogai, προσκεκλημένη στα «Οινοξένεια», θα μιλήσει για το κρασί ως πηγή έμπνευσης αλλά και ως…υλικό στα έργα της, παρουσιάζοντας την ιδιαίτερη τεχνική της και ζωγραφίζοντας μπροστά στο κοινό με κρασί, το οποίο αναπαράγει στον καμβά την ίδια ακριβώς διαδικασία παλαίωσης που πραγματοποιείται μέσα στη φιάλη!

Θα ακολουθήσουν σχετικές ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από τον αιγιαλέα πρόεδρο Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου κ. Άγγελο Ρούβαλη με θέμα «Η Αιγιάλεια της ποιότητας» και από την κα Εύη Βουτσινά με θέμα «Ο δικός μας πολιτισμός της τροφής».

Στον ίδιο χώρο θα φιλοξενηθεί αντιπροσωπευτική έκθεση με τίτλο «Χαίρε και πίει ευ» με αντίγραφα αρχαίων ελληνικών αγγείων του κρασιού (κρατήρες, σκύφοι, κάνθαροι, κύλικες, οξυπύθμενοι αμφορείς κ.α.) με την επιμέλεια του Πολιτιστικού Συλλόγου “Τέχνη και Φύση”.