“Του κρασιού και του έρωτα” από τον Βασίλη Λέκκα και το “Ηδύφωνο”, την Κυριακή στην αυλή του Πολύκεντρου Μυρτιάς Αιγίου

0
359

Μια ξεχωριστή μουσική παράσταση-συναυλία θα παρουσιαστεί την Κυριακή 25 Αυγούστου  στις 10 το βράδυ στον αύλειο χώρο του Πολύκεντρου Μυρτιάς Αιγίου (δίπλα στην παλαιά Χαρτοποιία), στα πλαίσια των εκδηλώσεων “Οινοξένεια 2013-Τοπία & Γεύσεις της Αιγιάλειας”, ενός νέου πολιτιστικού θεσμού της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας.  Πρόκειται για το έργο “Του κρασιού και του έρωτα” από το μουσικό σύνολο “Ηδύφωνο”, με ερμηνευτή τον Βασίλη Λέκκα και αφηγητές τους ηθοποιούς Ηλία Λογοθέτη και Μαρία Ζαχαρή. Την επιμέλεια της παράστασης έχουν αναλάβει ο Σάκης Παπαδημητρίου (μελοποίηση-μετάφραση) και η Μαρία Παναγιωτακοπούλου (κείμενα-γενική επιμέλεια) και την ενορχήστρωση ο Γιώργος Αναστασόπουλος.

Η μουσική παράσταση-συναυλία “Του Κρασιού και του Έρωτα” αποτελείται από μελοποιημένη ποίηση 2.500 χρόνων για το Κρασί και τον Έρωτα, τον Διόνυσο και την Αφροδίτη. Ένας ύμνος στη ζωή,  όπου μελοποιημένα λυρικά ποιήματα του Ανακρέοντα, της Σαπφούς, του Αλκαίου και άλλων λυρικών, που μιλούν για τον Έρωτα και το Κρασί πλέκονται αρμονικά με λόγο και εικόνα δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα μεθυστικής υποβλητικότητας.

Ο Βασίλης Λέκκας με τον δυναμικό λυρισμό στην  ερμηνεία του και ο Ηλίας Λογοθέτης με τη Μαρία Ζαχαρή με την εκφραστική απόδοση των κειμένων, συντελούν σε μια παράσταση, που στόχο έχει να καταδείξει ότι τόσο το «Κρασί» όσο και ο «Έρωτας», ο Διόνυσος και η Αφροδίτη, αποτελούν για  τον Έλληνα, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, βασικά συστατικά της ζωής και της ύπαρξής του, όπως αυτή εκφράστηκε στην ελληνική ποίηση και φιλοσοφία. Μια φιλοσοφία που ήταν η πρώτη στον κόσμο που ανέδειξε το ισότιμο δικαίωμα των ανθρώπων στην ευτυχία και την απόλαυση του πολύτιμου αγαθού της ζωής.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας