Μέχρι 30 Ιουνίου οι αιτήσεις ξενοδοχείων και ξενώνων για συμμετοχή στα “Οινοξένεια 2014”-Δείτε τις προϋποθέσεις

440

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας για δεύτερη χρονιά και συγκεκριμένα από 18-31 Αυγούστου, προγραμματίζει τα ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2014 «Τοπία & Γεύσεις της Αιγιάλειας». Μια ιδιαίτερη διοργάνωση, υψηλής ποιότητας και τουριστικής αξίας που μέσω της αμπελοοινικής παράδοσης και της οινικής κουλτούρας, στοχεύει όχι μόνο στην ανάδειξη των τοπίων και των προϊόντων της Αιγιάλειας αλλά και στην αναβάθμιση και ανάδειξη των υποδομών της.

Σε αυτή τη φιλόδοξη προσπάθεια, η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α εφέτος επιθυμεί την εμπλοκή ακόμη περισσοτέρων τουριστικών καταλυμάτων, τηρώντας όμως κάθε φορά ορισμένα στοιχειώδη κριτήρια που διασφαλίζουν τη συνολική ποιότητα της μεγάλης, αυτής  διοργάνωσης και βεβαίως την ποιότητα των παρεχόμενων  υπηρεσιών της Αιγιαλείας.
Τα ξενοδοχεία- ξενώνες που θα συμμετάσχουν στη φετινή διοργάνωση θα τύχουν μεγάλης προβολής μέσα από πληθώρα εντύπων, ανακοινώσεων και σημαντικής ηλεκτρονικής και διαδικτυακής προβολής καθ’ όλη τη διάρκεια των ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ.

Συγκεκριμένα για τους ξενώνες- τουριστικά καταλύματα- ξενοδοχεία που θα λάβουν μέρος στα ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2014 πρέπει να ισχύουν τα κάτωθι:

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ:

1. Άδεια λειτουργίας σε ισχύ.
2. Υποχρεωτική η προσφορά «ελληνικού πρωινού» βασισμένο σε τοπικά προϊόντα (τοπικό μέλι, ροδοζάχαρη,  τυρί, αυγά, γιαούρτι, φρέσκα φρούτα, χυμοί κλπ)
3. Απαραίτητη η πρόσβαση στο internet για τους πελάτες
4. Απαραίτητη η λειτουργία ιστοσελίδας της επιχείρησης
5. Η αρχιτεκτονική αισθητική της επιχείρησης και του περιβάλλοντος χώρου είναι επιθυμητό να βασίζεται στα πρότυπα της περιοχής που δραστηριοποιείται (πχ χρήση φιλικών προς το περιβάλλον υλικών: ξύλο, πέτρα κλπ). Δηλαδή να αποφεύγονται οι εύκολες μιμήσεις προς ξένα πρότυπα (νησιώτικα, πηλιορείτικα κλπ). Επίσης, τα φωτιστικά εσωτερικού και εξωτερικού χώρου να μην είναι παράταιρα ως προς το σχήμα, τα υλικά και τον αποδιδόμενο φωτισμό. Να αποφεύγονται  ασύμβατα μεταξύ τους υλικά και φθηνές απομιμήσεις (πχ κεραμίδια λαμαρίνας, συνθετική πέτρα κλπ) και να χρησιμοποιούνται  καλαίσθητα έπιπλα, εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, εναρμονισμένα με το ύφος των κτισμάτων. Επιπλέον, οι ηλιακοί θερμοσίφωνες δεν πρέπει να βρίσκονται  σε εμφανείς αντιαισθητικές θέσεις, ενώ πρέπει να αποφεύγονται άσχετες διακοσμητικές γυψοκατασκευές και εξώστες από μπετόν σε περίτεχνα σχήματα.
6. Το προσωπικό που έρχεται σε άμεση επαφή με τους πελάτες (υπεύθυνος υποδοχής) να διαθέτει τη στοιχειώδη τοπογνωσία, ώστε να παρέχει πληροφορίες και επεξηγήσεις για την περιοχή (πχ υλικό εντύπων) και να γνωρίζει τουλάχιστον την αγγλική γλώσσα.
7. Για τις κατηγορίες καταλυμάτων που προβλέπουν δωμάτια με κουζίνα: ύπαρξη απαραίτητων ηλεκτρικών συσκευών, απορροφητήρα (εφόσον δεν υπάρχει φυσικός αερισμός) για την αποφυγή δυσάρεστων οσμών και ύπαρξη καλαίσθητου εξοπλισμού (σερβίτσια, τραπεζομάντηλα).
8. Ανάρτηση σε εμφανές σημείο της επιχείρησης, του banner ή της αφίσας ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ
9. Δυνατότητα διάθεσης ενημερωτικού υλικού ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ και παροχής βασικών πληροφοριών για τη διοργάνωση. Διάθεση ενημερωτικού υλικού με χάρτες, πληροφορίες για την περιοχή (τοπικά προϊόντα, τοπική γαστρονομική παράδοση, τουριστικές διαδρομές, αξιοθέατα) και διάθεση εντύπων των τοπικών επιχειρήσεων (π.χ. μονάδες χειροτεχνίας, οικοτεχνίας, εργαστήρια και παραγωγοί τοπικών προϊόντων, οινοποιεία, επιχειρήσεις αγροτικού τουρισμού κλπ)
10. Δυνατότητα διοργάνωσης  μιας τουλάχιστον δικής τους εκδήλωσης στον  χώρο του καταλύματος,  ανάλογα με τη δυναμικότητα και τις υποδομές του (πχ, έκθεση φωτογραφίας, σεμινάρια – μαθήματα γευσιγνωσίας και μαγειρικής, ενημερωτική ημερίδα, προβολή ταινίας, μουσικό event, βραδιά χορού κλπ) σε συνεννόηση πάντα με τη ΔΗ.ΚΕ.ΠΑ. Η έγκαιρη πληροφόρηση της ΔΗ.ΚΕ.ΠΑ. για τις εκδηλώσεις που θα φιλοξενήσουν τα καταλύματα θα βοηθήσει στην ανάρτησή τους στην ιστοσελίδα της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α
11. Σε περίπτωση λειτουργίας κουζίνας εντός της επιχείρησης για την προβολή της τοπικής γαστρονομίας, δίδεται η δυνατότητα προσφοράς ειδικού μενού ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ
12. Η επιχείρηση να παρέχει στον επισκέπτη κατά την αναχώρησή του κάποιο ενθύμιο-δείγμα από τοπικά προϊόντα (προαιρετικό)
13. Δυνατότητα προσφοράς τοπικών, εμφιαλωμένων οίνων σε ειδικές τιμές, καθώς θα υπάρχει δυνατότητα προνομιακής τιμολόγησης σε συνεννόηση με τα οινοποιεία που θα συμμετάσχουν στα ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ.  
14. Χρήση κατάλληλων εξαρτημάτων σερβιρίσματος των εμφιαλωμένων οίνων όπως ποτήρι (με ποδαράκι), σαμπανιέρα κλπ.
15. Δυνατότητα πιθανής χορηγίας δωματίων για τους προσκεκλημένους των ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ που ενδεχομένως θα επισκεφθούν την Αιγιάλεια για τις ανάγκες των εκδηλώσεων

Τα καταλύματα που θα συμμετάσχουν θα προβληθούν σε 2.000 έντυπα για τα «ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2014», στην ιστοσελίδα της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α και σε άλλες προωθητικές ενέργειες για τα ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ. Σε περίπτωση αθέτησης των παραπάνω όρων και  προδιαγραφών  από τα καταλύματα, τα οποία θα συμμετάσχουν στα ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ, προβλέπονται ποινές και συγκεκριμένα αποκλεισμός τους από τη διοργάνωση την επόμενη χρονιά. Κατόπιν τούτων, όσοι επιθυμούν να εμπλακούν υπεύθυνα και ενεργά στα ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2014 καλούνται έως τις 30 Ιουνίου να  γνωστοποιήσουν τις προθέσεις τους στη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α, είτε στα τηλέφωνα 26910 68308 & 26910 28210 (καθημερινά 09.00-16.00) είτε  στο e-mail: dhkepaigialeias@gmail.com