Μέχρι 25 Ιουνίου οι αιτήσεις καταστημάτων εστίασης για συμμετοχή στα “Οινοξένεια 2014”-Δείτε τις προϋποθέσεις

438

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας για δεύτερη χρονιά και συγκεκριμένα από 18-31 Αυγούστου, προγραμματίζει  τα  ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2014 «Τοπία & Γεύσεις της Αιγιάλειας».  Μια ιδιαίτερη διοργάνωση, υψηλής ποιότητας και μεγάλης τουριστικής αξίας που μέσω της αμπελοοινικής παράδοσης  και της καλλιέργειας της οινικής κουλτούρας, στοχεύει όχι μόνο στην ανάδειξη των τοπίων και των  προϊόντων της Αιγιάλειας, αλλά και στην αναβάθμιση και ανάδειξη ενός ποιοτικού δικτύου εστίασης.

Σε αυτή τη φιλόδοξη προσπάθεια, η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α εφέτος επιθυμεί την εμπλοκή ακόμη περισσοτέρων καταστημάτων εστίασης, τηρώντας όμως κάθε φορά ορισμένα στοιχειώδη κριτήρια που διασφαλίζουν τη συνολική ποιότητα της μεγάλης, αυτής  διοργάνωσης και βεβαίως την ποιότητα των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών της Αιγιαλείας.
Τα καταστήματα εστίασης που θα συμμετάσχουν στη φετινή διοργάνωση θα τύχουν μεγάλης προβολής μέσα από πληθώρα εντύπων, ανακοινώσεων και σημαντικής ηλεκτρονικής και διαδικτυακής προβολής, ενώ θα επωφεληθούν από την αυξημένη επισκεψιμότητα που θα έχουν καθ’ όλη τη διάρκεια των ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ. Συγκεκριμένα, για τα  καταστήματα εστίασης που θα  λάβουν μέρος στα  ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2014 πρέπει να ισχύουν τα κάτωθι:
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ:
1. Τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής στους χώρους συντήρησης, αποθήκευσης και παρασκευής των τροφίμων αλλά και στις κάβες
2. Καθαριότητα του περιβάλλοντος χώρου
3. Επαρκή μέσα μηχανικού ή φυσικού εξαερισμού σε όλους τους χώρους
4. Ευπρεπής εμφάνιση του προσωπικού, τήρηση των κανόνων ατομικής υγιεινής και κατάρτιση σχετικά με την υγιεινή των τροφίμων
5. Καθορισμένα ωράρια λειτουργίας
6. Αποφυγή πλαστικών τραπεζοκαθισμάτων. Προτιμώνται τα καταστήματα που διαθέτουν καλαίσθητη επίπλωση (ξύλινα τραπέζια, ψάθινες καρέκλες, ομοιόμορφα στρωμένα τραπέζια κλπ).
7. Οι κατάλογοι των κρασιών θα περιέχουν και τοπικά εμφιαλωμένα κρασιά, ενώ όταν σερβίρεται χύμα κρασί θα πρέπει απαραιτήτως να προέρχεται από ασκό τοπικού παραγωγού και να αναγράφεται επίσης στον κατάλογο
8. Σταθερή και μακρόχρονη παρουσία του καταστήματος στην Αιγιάλεια είναι επιθυμητή
9. Θα προτιμηθούν καταστήματα που εστιάζουν στην τοπική κουζίνα και σε τοπικές, πρώτες ύλες  (ελαιόλαδο, φέτα Καλαβρύτων, αιγοπρόβειο κρέας ορεινής Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, ζυμαρικά τοπικών εργαστηρίων Αιγιαλείας-Καλαβρύτων και τοπικά τυροκομικά, φρέσκα ψάρια του Κορινθιακού, μέλι, ροδοζάχαρη, ξηρή σταφίδα, ντόπια φρούτα και κηπευτικά)
ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2014:
1. Δυνατότητα εξυπηρέτησης των πελατών καθ΄ όλη τη διάρκεια των ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ με ειδικά μενού  με τοπικές συνταγές, βασισμένες σε πρώτες ύλες της περιοχής και σε ειδικές, προνομιακές τιμές για τον καταναλωτή
2. Κάθε κατάστημα πρέπει να προωθεί με συνέπεια και σοβαρότητα το μενού ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ. Όταν κάνει χρήση των προνομίων του μενού ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ, να μην παρεκκλίνει των πιάτων και των οίνων που αναφέρονται σε αυτό.
3. Ανάρτηση σε εμφανές σημείο του καταστήματος του banner ή της αφίσας ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ
4. Επιθυμητή η διοργάνωση  μιας τουλάχιστον δικής του εκδήλωσης στον  χώρο του καταστήματος,  ανάλογα με τη δυναμικότητα και τις υποδομές του (πχ έκθεση φωτογραφίας, σεμινάρια – μαθήματα γευσιγνωσίας και μαγειρικής, μουσικό event,  βραδιά χορού κλπ) σε συνεννόηση πάντα με τη ΔΗ.ΚΕ.ΠΑ. Η έγκαιρη πληροφόρηση της ΔΗ.ΚΕ.ΠΑ. για τις εκδηλώσεις που θα φιλοξενήσουν τα καταστήματα θα βοηθήσει στην ανάρτησή τους στην ιστοσελίδα της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α μαζί με τα μενού για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων.
5. Ευγενής και εγκάρδια  αντιμετώπιση των πελατών και άριστη εξυπηρέτηση  
6. Δυνατότητα διάθεσης ενημερωτικού υλικού ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ  και  παροχής βασικών πληροφοριών όχι μόνο για τη διοργάνωση αλλά και για τα τοπικά προϊόντα, τη γαστρονομική μας παράδοση, για τυχόν τουριστικές διαδρομές και την ιστορία του τόπου γενικότερα
7. Απαραίτητη δέσμευση  για το σερβίρισμα του κρασιού σε γυάλινο ποτήρι (με ποδαράκι) στη σωστή θερμοκρασία σερβιρίσματος
8. Προμήθεια  των εμφιαλωμένων τοπικών οίνων  σε ειδικές τιμές με προνομιακή τιμολόγηση σε συνεννόηση με τα οινοποιεία που θα συμμετάσχουν. Οι τιμές χρέωσης φιαλών θα είναι επίσης ειδικές με σκοπό όλες τις ημέρες της διοργάνωσης να προσφέρονται στον καταναλωτή γύρω στα 5,00€  ή  το πολύ σε τιμή κόστους x 2 συν ΦΠΑ. Για τις φιάλες που θα περισσέψουν θα υπάρχει δυνατότητα  επιστροφής.
9. Τα τοπικά κρασιά είναι επιθυμητό να σερβίρονται όχι μόνο ανά φιάλη αλλά και ανά ποτήρι, έτσι ώστε ο πελάτης να μπορεί να δοκιμάσει περισσότερα από ένα κρασιά και να επιλέξει άλλο κρασί στα ορεκτικά και άλλο με το κυρίως πιάτο ή το επιδόρπιο.
10. Το κάθε ποτήρι κρασί θα προσφέρεται επίσης σε αντίστοιχη χαμηλή τιμή
11. Τέλος, οι επισκέπτες για να γευθούν τα μενού ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ θα έχουν ειδικά κίνητρα να τα αναζητήσουν και να τα δοκιμάσουν, καθώς θα λαμβάνουν αυτόματα μέρος σε κλήρωση δώρων (πχ  ταξίδια κλπ).

Σε περίπτωση αθέτησης των παραπάνω όρων και  προδιαγραφών από τα καταστήματα, τα οποία θα συμμετάσχουν στα ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ, προβλέπονται ποινές και συγκεκριμένα αποκλεισμός τους από τη διοργάνωση την επόμενη χρονιά. Τα καταστήματα που θα συμμετάσχουν θα προβληθούν σε 2.000 έντυπα για τα «ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2014», στην ιστοσελίδα της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α καθώς και σε άλλες προωθητικές ενέργειες για τα ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ.

Κατόπιν τούτων, όσοι θεωρούν πως πληρούν τα κριτήρια και επιθυμούν να εμπλακούν υπεύθυνα και ενεργά στα ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2014 καλούνται έως τις 25 Ιουνίου να γνωστοποιήσουν τις προθέσεις τους στη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α, είτε στα τηλέφωνα 26910 68308 & 28210 (καθημερινά 09.00-16.00) είτε  στο e-mail: dhkepaigialeias@gmail.com