ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2015: Επισκέψεις στο Μουσείο Σταφίδας “Κουνινιώτη”

0
348

Επισκέψεις στο Μουσείο Σταφίδας “Κουνινιώτη” στις εγκαταστάσεις του ομώνυμου, ιστορικού εργοστασίου της περιοχής το πρωί του Σαββάτου, περιελάμβανε το πρόγραμμα της σειράς εκδηλώσεων “Οινοξένεια 2015” που διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά από τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.. Η μαύρη κορινθιακή σταφίδα βρέθηκε φέτος στο προσκήνιο της διοργάνωσης, με στόχο την ανάδειξη των ευεργετικών της ιδιοτήτων ως superfood και την αξιοποίησή της σε ξεχωριστές, νόστιμες συνταγές.

Αρκετοί ντόπιοι και επισκέπτες ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και περιηγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου, θαυμάζοντας τα σπουδαία εκθέματα που περιγράφουν την ιστορία της φροντίδας, συλλογής, διαλογής και συσκευασίας της μαύρης κορινθιακής σταφίδας στην περιοχή της Αιγιάλειας, ενός προϊόντος που καθόρισε και καθορίζει όχι μόνο την τοπική αλλά και την ελληνική οικονομία σε μεγάλο βαθμό, ως σχεδόν αποκλειστικά εξαγώγιμο προϊόν.

Υπενθυμίζεται πως η οικογένεια Κουνινιώτη έχει δωρίσει τα εκθέματα του Μουσείου στο Δήμο Αιγιαλείας, ο οποίος βρίσκεται σε αναζήτηση χώρου ώστε να αξιοποιήσει τα σπάνια εκθέματα και να το καταστήσει πλήρως επισκέψιμο.

 

[widgetkit id=288]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας