ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2015: Τελετή λήξης με μουσικοχορευτική παράσταση από το Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου, στο Υπαίθριο Θέατρο “Γιώργος Παππάς”

401

Με μια πολυδιάστατη μουσικοχορευτική παράσταση από το Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου, υπό τον τίτλο “Άδομεν, ορχούμεθα βότρυν τον εύγευστον”, ολοκληρώνεται η σειρά εκδηλώσεων «Οινοξένεια 2015» που διοργάνωσε για τρίτη συνεχή χρονιά η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.. Φέτος, κατά γενική ομολογία, ο πήχυς ανέβηκε σε όλα τα επίπεδα, χαράζοντας έτσι ένα έντονο και παράλληλα ενδιαφέρον αποτύπωμα της Αιγιάλειας στον πολιτιστικό χάρτη της χώρας, με πρωταγωνιστές τους εκλεκτούς τοπικούς οίνους και με χιλιάδες επισκέπτες να εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τη διοργάνωση.

Η παράσταση θα δοθεί τη Δευτέρα 31 Αυγούστου στις 9 το βράδυ στο Υπαίθριο Θέατρο “Γιώργος Παππάς” στο Αίγιο (εξωτερικός χώρος Πολιτιστικού Κέντρου ‘Αλέκος Μέγαρης’-Παλαιό Νοσοκομείο Αιγίου), με ελεύθερη είσοδο.  

Περισσότεροι από 70 χορευτές και χορεύτριες (ενήλικες και παιδιά), μουσικοί, τραγουδιστές, αφηγητές κ.ά. θα συμμετάσχουν σε αυτή τη σύνθετη παράσταση η οποία θα περιλαμβάνει τραγούδια, χορούς, κείμενα, αποσπάσματα από αρχαία κωμωδία, ποίηση, δρώμενα, δίστιχα και ένα πολυεπίπεδο σκηνικό. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει ο κορυφαίος κλαρινίστας Νίκος Φιλιππίδης με την ορχήστρα του, καθώς και ο σπουδαίος τραγουδιστής Παναγιώτης Λάλεζας. Χορευτές, χορεύτριες και μουσικοί θα παρουσιάσουν τραγούδια και χορούς από την Πελοπόννησο, την Ήπειρο, την Ανατολική Μακεδονία, την Κρήτη, την Ικαρία, τις Κυκλάδες τα οποία θα αφορούν αποκλειστικά στον τρύγο και στο κρασί. Παράλληλα, οι αφηγητές, με λόγο, διάλογο και δράση που θα αναφέρονται στο αμπέλι, στον τρύγο και στο κρασί, θα μας μεταφέρουν από τη μυθολόγια και την αρχαιότητα μέχρι τη σημερινή αποχή.

Στο χώρο οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα εκλεκτά κρασιά των οινοποιείων που συμμετέχουν στα «Οινοξένεια 2015» ενώ η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με γλέντι για όλους  τους παρευρισκόμενους. Παράλληλα, στη βραδιά λήξης θα αναδειχθούν με κλήρωση, οι νικητές για τα ταξίδια του δικτύου εστίασης “Οινοξένεια 2015”.