“Οινοξένεια 2015”-Όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής για οινοποιεία, καταστήματα εστίασης, ξενοδοχεία-ξενώνες και αρτοποιεία-ζαχαροπλαστεία

0
258

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.) για τρίτη συνεχή χρονιά προγραμματίζει τα “Οινοξένεια 2015-Τοπία και γεύσεις της Αιγιάλειας” από 17-31 Αυγούστου. H ιδιαίτερη αυτή διοργάνωση υψηλής ποιότητας, που κάθε χρόνο σημειώνει επιτυχία με ανοδικά πρόσημα, αποτελεί ήδη το δυναμικό πολιτιστικό αποτύπωμα της Αιγιάλειας στον χάρτη της χώρας. Επιπλέον, τα ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ, έχοντας προκαλέσει το γενικότερο ενδιαφέρον αρκετών φορέων σε πανελλαδικό επίπεδο, αποτελούν ήδη δείγμα καλής πρακτικής σε πρωτοβουλίες τοπικής ανάπτυξης με μακροπρόθεσμη προοπτική.

Οι τοπικοί οίνοι εμφανίζονται ηχηρά στην σκηνή της Αιγιαλείας αναλαμβάνοντας γαστρονομικές αποστολές σε πλήρη συνεργασία με το δίκτυο εστίασης, με σκοπό να αναδείξουν την ιδιαίτερη φυσιογνωμία τους και ποιότητά τους, παράλληλα με την καλλιέργεια της οινικής κουλτούρας. Το δίκτυο εστίασης, ως κεντρικός άξονας της διοργάνωσης, αποτελώντας σημείο-κλειδί προκειμένου να κερδίσουμε το στοίχημα της γαστρονομικής ταυτότητας της Αιγιάλειας, καλείται κάθε χρόνο να λάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάδειξη της τοπικής κουζίνας συνδυαστικά με τους τοπικούς οίνους. Τα τοπικά αρτοποιεία/ζαχαροπλαστεία αξιοποιούν τοπικά προϊόντα με την κορινθιακή σταφίδα ΠΟΠ σε εξέχουσα θέση και ετοιμάζουν λαχταριστά μικρογεύματα και γλυκίσματα με σπιτικές συνταγές. Τέλος, τα “Οινοξένεια” μπορούν να αποτελέσουν μια ιδιαίτερα ελκυστική περίοδο για όσους επιθυμούν να επισκεφθούν την Αιγιάλεια αναζητώντας ποιοτικές αποδράσεις αλλά και μια θαυμάσια ευκαιρία φιλοξενίας για το δίκτυο διαμονής, που οφείλει να πρεσβεύει υπεύθυνα την κουλτούρα και την ιδιαίτερη φυσιογνωμία κάθε περιοχής.

Τα ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ, αποτελώντας μια εκπληκτική συνέργεια μεταξύ οίνου, γαστρονομίας, πολιτισμού και ψυχαγωγίας, είναι ένα θαυμάσιο πεδίο δράσης και εφαρμογής ενός μοντέλου τοπικής ανάπτυξης εκπληκτικής δυναμικής. Ήδη οι πρώτες συναντήσεις της διοργανωτικής επιτροπής έχουν πραγματοποιηθεί και συνεχίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να υπάρξει η κατάλληλη προετοιμασία για μια διοργάνωση ανάλογου βεληνεκούς και με τόσο υψηλές προσδοκίες.

Από την πλευρά της η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. επιθυμώντας κάθε χρόνο τη συμμετοχή περισσότερων οινοποιείων, χώρων εστίασης, ξενοδοχείων-ξενώνων και από φέτος και αρτοποιείων-ζαχαροπλαστείων, απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα στους επιχειρηματίες και επαγγελματίες της Αιγιάλειας, να συμμετάσχουν στο πολυδιάστατο δίκτυο “ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2015”, ακολουθώντας συγκεκριμένες προδιαγραφές. Έτσι, όσοι επιθυμούν να εμπλακούν υπεύθυνα και ενεργά στα ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ καλούνται έως τις 30 Ιουνίου 2015 να  γνωστοποιήσουν τις προθέσεις τους στη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α, είτε στα τηλέφωνα 26910-68308 & 26910-28210 (καθημερινά 09.00-16.00, υπεύθυνη επικοινωνίας κα Ιωάννα Κότσιφα) είτε στο e-mail: dhkepaigialeias@gmail.com

  • Πληροφορίες για καταστήματα εστίασης ΕΔΩ (αιτήσεις μέχρι 30 Ιουνίου)
  • Πληροφορίες για ξενοδοχεία/ξενώνες ΕΔΩ (αιτήσεις μέχρι 30 Ιουνίου)
  • Πληροφορίες για τοπικά οινοποιεία ΕΔΩ (αιτήσεις μέχρι 30 Ιουνίου)
  • Πληροφορίες για τοπικά αρτοποιεία/ζαχαροπλαστεία ΕΔΩ (αιτήσεις μέχρι 30 Ιουνίου)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας