ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2016: Αγγεία διαφόρων χρήσεων και τεχνοτροπιών, παρουσιάστηκαν την Παρασκευή στο Κέντρο Αχαϊκής Γης στο Λόγγο

0
361

Με μια πολύ ενδιαφέρουσα και διαδραστική παρουσίαση αντιγράφων αγγείων της αρχαιότητας από τον αγγειοπλάστη-ζωγράφο κ. Ικτίνο-Κωνσταντίνο Σταθόπουλο, συνεχίστηκε την Παρασκευή 26 Αυγούστου το πρόγραμμα της σειράς εκδηλώσεων «Οινοξένεια 2016». Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στον υπαίθριο χώρο του Κέντρου Αχαΐκής Γης στο Λόγγο, όπου ο καλλιτέχνης, γνωστός για τα αρχαιοελληνικής τεχνοτροπίας αριστουργήματα που δημιουργεί, μίλησε στο κοινό για την κατασκευή διαφόρων αγγείων στην αρχαιότητα, για τον τρόπο ζωγραφικής πάνω σε αυτά, για τον συμβολισμό και τη χρήση του κάθε αγγείου αλλά και για τη διαφορά δοκιμής οίνου σε αγγεία, σε σχέση με τα σημερινά γυάλινα ποτήρια.

Τα «Οινοξένεια 2016» για 4η χρονιά φέτος, αποτελούν σειρά εκδηλώσεων αφιερωμένων στα τοπία, τα γεύσεις, τα αρώματα και τη φιλοξενία της Αιγιάλειας, με αφετηρία τα φημισμένα κρασιά της περιοχής και στοχεύοντας στην ανάπτυξη και ανάδειξη της περιοχής που χαρακτηρίζεται, όχι τυχαία, ως η «Τοσκάνη της Ελλάδας». Τη διοργάνωση έχει αναλάβει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.).

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται την Κυριακή 28 Αυγούστου με συναυλία του Γεράσιμου Ανδρεάτου και του Μουσικού Εργαστηρίου Αιγίου στο Υπαίθριο Θέατρο «Γιώργος Παππάς» στο Αίγιο, με ώρα έναρξης 8 το απόγευμα και με ελεύθερη είσοδο. Πληροφορίες για το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα oinoxeneia.gr και στη σελίδα της διοργάνωσης στο Facebook.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας