ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2016: «Με το τραγούδι, με το κρασί» από το Μουσικό Εργαστήρι Αιγίου και τον Γεράσιμο Ανδρεάτο στην τελετή λήξης, την Κυριακή στο Υπαίθριο Θέατρο «Γιώργος Παππάς»

405

Ο πολιτισμός του κρασιού στο ρεμπέτικο και τη λαϊκή παράδοση όπως διαμορφώθηκε και τραγουδήθηκε στις ταβέρνες και τα καπηλειά,  είναι το θέμα της  παράστασης  που θα παρουσιαστεί στην τελετή λήξης των Οινοξενείων 2016 την Κυριακή 28 Αυγούστου στο Υπαίθριο Θέατρο «Γιώργος Παππάς» (εξωτερικός χώρος Πολιτιστικού Κέντρου Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης»). Η σύνθεση και η επιμέλεια της παράστασης  είναι της Μαρίας Παναγιωτακοπούλου, ενώ η επιλογή των τραγουδιών-μουσική επιμέλεια του Σάκη Παπαδημητρίου.

Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 8.30 μ.μ., ενώ οι πύλες του εξωτερικού χώρου του Πολιτιστικού Κέντρου θα ανοίξουν από τις 8 μ.μ., ώστε οι επισκέπτες να δοκιμάσουν τους εκλεκτούς τοπικούς οίνους των 6 οινοποιείων του δικτύου «Οινοξένεια 2016».

Ορχήστρα θα είναι το ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΑΙΓΙΟΥ με τους: Σάκη Παπαδημητρίου: λαούτο-κιθάρα, Βαγγέλη Καρατζά : μπουζούκι-τραγούδι, Αλέξη Χατζηαποστόλου: μπουζούκι-τραγούδι, Θοδωρή Τασούλα: κλαρίνο, Mανόλη Κόττορο: βιολί, Γιάννη Πλαγιαννάκο: κοντραμπάσο, Χαράλ.Παπαγιαννούλη: σαντούρι και Βαγγέλη  Μακρυγιώργο: κρουστά. Τα τραγούδια της παράστασης θα ερμηνεύσει ο Γεράσιμος Ανδρεατος

Στον ρόλο της αφηγήτριας η Βαρβάρα Σεφέρη που με θεατρικό τρόπο θα κάνει μια αναδρομή στον χρόνο παρουσιάζοντας  την ταβέρνα και το καπηλειό ως χώρο επικοινωνίας, διασκέδασης, χαλάρωσης και απόλαυσης. Ως χώρο όπου το φαγητό και το κρασί δεν ήταν παρά η αφορμή για να ενωθεί η μια ψυχή με την άλλη.
 
Συμμετέχει ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου και μέλη της Θεατρικής Έκφρασης Αιγίου και της Θεατρικής Ομάδας Αποφοίτων. Στο τραγούδι μαζί με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο θα είναι και η Έλενα Παπαδημητρίου.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. θα ευχαριστήσει για άλλη μια φορά τις επιχειρήσεις του «Δικτύου ποιότητας Οινοξένεια», που είναι τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής, τα αρτοποιεία και οι ξενώνες της Αιγιάλειας για την πολύτιμη συνεισφορά τους στο θεσμό και θα  βραβεύσει τα Οινοποιεία που συμμετείχαν στα φετινά «Οινοξένεια», τιμώντας τα για τη σπουδαία συμβολή τους στην παραγωγή ποιοτικών οίνων που ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο, αποσπώντας διεθνή βραβεία και διαφημίζοντας την Αιγιάλεια για τη φιλοξενία της, για τα αρώματα και τις γεύσεις των τοπικών προϊόντων της αλλά και για τον πολιτισμό της.

Η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη.