“Οινοξένεια 2016”: Ανοιχτή πρόσκληση σε ξενοδόχους και εστιάτορες της Αιγιάλειας, για συνάντηση εργασίας την Τετάρτη 13 Απριλίου

326

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.) για τέταρτη συνεχή χρονιά προγραμματίζει τα “Οινοξένεια 2016-Τοπία και γεύσεις της Αιγιάλειας” το δεύτερο μισό του Αυγούστου. H ιδιαίτερη αυτή διοργάνωση υψηλής ποιότητας αποτελεί ήδη το δυναμικό πολιτιστικό αποτύπωμα της Αιγιάλειας στον χάρτη της χώρας και θετικό σημείο αναφοράς για την περιοχή μας σε πανελλαδικό επίπεδο.

Οι τοπικοί οίνοι εμφανίζονται ηχηρά στην σκηνή της Αιγιαλείας αναλαμβάνοντας γαστρονομικές αποστολές σε πλήρη συνεργασία με το δίκτυο εστίασης, με σκοπό να αναδείξουν την ιδιαίτερη φυσιογνωμία τους και ποιότητά τους, παράλληλα με την καλλιέργεια της οινικής κουλτούρας. Το δίκτυο εστίασης, ως κεντρικός άξονας της διοργάνωσης, αποτελώντας σημείο-κλειδί προκειμένου να κερδίσουμε το στοίχημα της γαστρονομικής ταυτότητας της Αιγιάλειας, καλείται κάθε χρόνο να λάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάδειξη της τοπικής κουζίνας συνδυαστικά με τους τοπικούς οίνους. Τέλος, τα “Οινοξένεια” μπορούν να αποτελέσουν μια ιδιαίτερα ελκυστική περίοδο για όσους επιθυμούν να επισκεφθούν την Αιγιάλεια αναζητώντας ποιοτικές αποδράσεις αλλά και μια θαυμάσια ευκαιρία φιλοξενίας για το δίκτυο διαμονής, που οφείλει να πρεσβεύει υπεύθυνα την κουλτούρα και την ιδιαίτερη φυσιογνωμία κάθε περιοχής.

Ήδη η διοργανωτική επιτροπή προχωρά σε συναντήσεις με σκοπό τον καλύτερο σχεδιασμό και την κατάλληλη προετοιμασία της φετινής οργάνωσης. Έτσι, η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. πραγματοποιεί την Τετάρτη 13 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι, συνάντηση εργασίας με ξενοδόχους-ιδιοκτήτες ξενώνων και επαγγελματίες εστίασης από όλη την Αιγιάλεια στην κεντρική αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγίου “Αλέκος Μέγαρης” για μια εποικοδομητική συζήτηση. Η πρόσκληση είναι ανοιχτή για όσους επιχειρηματίες των κλάδων της φιλοξενίας και της εστίασης επιθυμούν να συμμετάσχουν ενεργά στα “Οινοξένεια 2016”, καταθέτοντας τις προτάσεις και τις ιδέες τους για να συμβάλουν στην εκλεκτή καλοκαιρινή γιορτή της Αιγιάλειας, με εκπληκτική δυναμική και θαυμάσιο πεδίο δράσης μέσα από τη συνέργεια οίνου, γαστρονομίας, πολιτισμού και ψυχαγωγίας.