ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2016: Ξενάγηση στην Cavino, έφιππες διαδρομές και γευσιγνωσία στο Πυργάκι, μουσική βραδιά στα Σελιανίτικα

466

Με πλούσιο πρόγραμμα καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας, συνεχίστηκε τη Δευτέρα 22 Αυγούστου η σειρά εκδηλώσεων «Οινοξένεια 2016» στην Αιγιάλεια, με τις φροντίδες της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρηση Αιγιαλείας.

Το πρωί, αρκετοί επισκέπτες στο οινοποιείο Cavino στη Γέφυρα Μεγανίτη Αιγίου, ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις, ενημερώθηκαν για τα στάδια της παραγωγής και δημιουργίας κρασιού και δοκίμασαν τους εκλεκτούς πολυβραβευμένους οίνους Cavino.

[widgetkit id=336]

Νωρίς το απόγευμα, δεκάδες επισκέπτες κάθε ηλικίας συνέρρευσαν στο Πυργάκι, όπου στη θέση «Αεροδρόμιο» ο Ιππικός Όμιλος Αιγίου, ο Φιλοδασικός Σύλλογος Πυρκαγίου και ιδιώτες πρόσφεραν μια διασκεδαστική εμπειρία με έφιππες διαδρομές και περιηγήσεις με άλογα και άμαξα στους γύρω αμπελώνες. Ειδικά οι μικροί φίλοι ξετρελάθηκαν!

[widgetkit id=338]

Στη συνέχεια, η παραδοσιακή ταβέρνα «Γρηγόρης» στο Πυργάκι φιλοξένησε δράση γευσιγνωσίας με τους επισκέπτες να δοκιμάζουν τοπικό ασπρογιάχνι, ταιριάζοντάς το με τοπικά κρασιά, με τη βοήθεια οινολόγου.

[widgetkit id=335]

Το πρόγραμμα της ημέρας έκλεισε με δροσερή βραδιά στο roof garden του ξενοδοχείου «Κανελλής» στην παραλία Σελιανιτίκων, με γευσιγνωσία τοπικών γεύσεων συνοδεία εκλεκτών οίνων των οινοποιείων του δικτύου «Οινοξένεια 2016», υπό τους ήχους μελωδιών στο πιάνο.

[widgetkit id=337]

Οι εκδηλώσεις «Οινοξένεια 2016» θα διαρκέσουν έως τις 28 Αυγούστου. Πληροφορίες για το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα oinoxeneia.gr και στη σελίδα της διοργάνωσης στο Facebook.