ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2016: Οίνος εκλεκτός, γεύση, τέχνη και μουσικές διαδρομές, την Κυριακή στην «Αχαιών Οινοποιητική» στο Αίγιο

0
247

Τα «Οινοξένεια 2016» για 4η χρονιά φέτος, αποτελούν σειρά εκδηλώσεων αφιερωμένων στα τοπία, τα γεύσεις, τα αρώματα και τη φιλοξενία της Αιγιάλειας, με αφετηρία τα φημισμένα κρασιά της περιοχής και στοχεύοντας στην ανάπτυξη και ανάδειξη της περιοχής που χαρακτηρίζεται, όχι τυχαία, ως η «Τοσκάνη της Ελλάδας». Τη διοργάνωση έχει αναλάβει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.).

Τα τοπικά οινοποιεία του δικτύου ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ, πανέμορφα και φιλόξενα θα είναι ανοιχτά καθημερινά, για να μας γνωρίσουν την τέχνη της οινοποίησης και να μας ξεναγήσουν στις εγκαταστάσεις τους από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης.

Παράλληλα, τα οινοποιεία του δικτύου «Οινοξένεια 2016» θα διοργανώσουν στις εγκαταστάσεις τους, βραδιές πολιτισμού με μουσική και γευσιγνωσία οίνων. Την Κυριακή 21 Αυγούστου μετά τις 9 το βράδυ, το οινοποιείο «Αχαιών Οινοποιητική» παρουσιάζει στις εγκαταστάσεις του, Κορίνθου 121 στο Αίγιο, μια πολυδιάστατη εκδήλωση με παράλληλες δράσεις. Ειδικότερα, καθ’όλη τη διάρκεια της βραδιάς θα γίνεται ξενάγηση των επισκεπτών και γευσιγνωσία των παραγόμενων οίνων, έκθεση «Βιωμένες Κλωστές» της Αναστασίας Γλαράκη με ονειρικά, υπερρεαλιστικά υφαντά στον αργαλειό, τοπική γαστρονομία με τον Μάριο Κούγια (μαγειρείο «Παλιά Αγορά»), δροσιστικά cocktails με κρασί και έντεχνο μουσικό cocktail από το ντουέτο του Στάθη Σταθόπουλου (τραγούδι, κιθάρα) και Σωτήρη Δημητρακόπουλου (πιάνο, keyboards).

Οι εκδηλώσεις «Οινοξένεια 2016» θα διαρκέσουν έως τις 28 Αυγούστου. Πληροφορίες για το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα oinoxeneia.gr και στη σελίδα της διοργάνωσης στο Facebook.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας