ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2016: Τη Δευτέρα ξενάγηση στην CAVINO, έφιππες βόλτες και γαστρονομία στο Πυργάκι, μουσική βραδιά στα Σελιανίτικα

0
256

Τα «Οινοξένεια 2016» για 4η χρονιά φέτος, αποτελούν σειρά εκδηλώσεων αφιερωμένων στα τοπία, τα γεύσεις, τα αρώματα και τη φιλοξενία της Αιγιάλειας, με αφετηρία τα φημισμένα κρασιά της περιοχής και στοχεύοντας στην ανάπτυξη και ανάδειξη της περιοχής που χαρακτηρίζεται, όχι τυχαία, ως η «Τοσκάνη της Ελλάδας». Τη διοργάνωση έχει αναλάβει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.).

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων συνεχίζεται τη Δευτέρα 22 Αυγούστου με ενδιαφέρουσες δράσεις για όλα τα γούστα.

Αναλυτικά:

Από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, το οινοποιείο CAVINO στη Γέφυρα Μεγανίτη Αιγίου, προσφέρει στους επισκέπτες του ξενάγηση, γευσιγνωσία των παραγόμενων οίνων και ενημέρωση.
Μετά τις 5 το απόγευμα, το ραντεβού έχει δοθεί στο κτίριο της Χριστιανικής Ένωσης στη θέση «Αεροδρόμιο» στο Πυργάκι, για έφιππες διαδρομές και περιηγήσεις με άλογα και άμαξες στους ορεινούς αμπελώνες της περιοχής. Υποστηρίζουν ο Ιππικός Όμιλος Αιγίου, ο Φιλοδασικός Σύλλογος Πυργακίου και ιδιώτες. Δηλώσεις συμμετοχής στο 26910-28210.
Λίγο αργότερα, μετά τις 8 το βράδυ, στην παραδοσιακή ταβέρνα «Γρηγόρης» στο Πυργάκι, οι επισκέπτες θα δοκιμάσουν τοπικό ασπρογιάχνι, ταιριάζοντάς το με τοπικά κρασιά, με τη βοήθεια οινολόγου. 
Τέλος, μετά τις 10 το βράδυ, το roof garden του ξενοδοχείου «Κανελλής» στα Σελιανίτικα γίνεται χώρος γευσιγνωσίας τοπικών γεύσεων συνοδεία τοπικών οίνων, υπό τους ήχους μελωδιών στο πιάνο.

Οι εκδηλώσεις «Οινοξένεια 2016» θα διαρκέσουν έως τις 28 Αυγούστου. Πληροφορίες για το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα oinoxeneia.gr και στη σελίδα της διοργάνωσης στο Facebook.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας