Προβολή της βραβευμένης ταινίας “Είδαν τα μάτια μας γιορτές” στα πλαίσια των “Οινοξένεια”

0
414

Την πολυβραβευμένη ταινία-ντοκιμαντέρ “Είδαν τα μάτια μας γιορτές”, σε σενάριο-κείμενα και σκηνοθεσία του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου, θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το κοινό, στα πλαίσια της σειράς εκδηλώσεων “Οινοξένεια 2013” που διοργανώνει για πρώτη χρονιά φέτος η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας και που είναι αφιερωμένες στα αρώματα του οίνου της Αιγιάλειας και στην ανάδειξη τοπίων και γεύσεων της περιοχής.

“Τα “Οινοξένεια 2013” φιλοδοξούν να αποτελέσουν το πολιτιστικό “αποτύπωμα” της Αιγιάλειας στο χάρτη της χώρας μας, προσδίδοντας στην πανέμορφη περιοχή μας μια ιδιαίτερη ταυτότητα”, τονίζει σε δηλώσεις της η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κα Βασιλική Ψυχράμη, προσκαλώντας ντόπιους και επισκέπτες να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις του προγράμματος, απολαμβάνοντας τα φημισμένα και πολυβραβευμένα κρασιά της Αιγιάλειας.

Η ταινία “Είδαν τα μάτια μας γιορτές” προβάλλει εικόνες της Μεσογείου φτιαγμένες με ψωμί, λάδι και κρασί. Σε ένα γεύμα η ιστορία, η γεωγραφία, η οικονομία, το κλίμα, ο πολιτισμός και οι άνθρωποι της Μεσογείου. Ένας πολιτισμός που διατρέχει ως κοινός τόπος ακόμη και φαινομενικά διαφορετικούς κόσμους όπως η Ελλάδα, η Τουρκία και η Ιταλία.

Η ταινία έχει αποσπάσει: Βραβείο κοινού, Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2001, 2ο Κρατικό Βραβείο Ποιότητας Ντοκιμαντέρ 2001, Βραβείο – Διεθνές Φεστιβάλ Περιβαλλοντικού Κινηματογράφου,  Teramo 2000.

Πρόγραμμα Προβολών:

  • Δευτέρα 26 Αυγούστου και ώρα 20.30, Υπαίθριο Θεατράκι Άλσους Χρυσαμπέλων Δ.Ε. Αιγείρας, με τη συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμπελοκήπων. Ακολουθεί Μουσική Βραδιά: σκοποί και τραγούδια από την παράδοση της Ελλάδας και της Αν. Μεσογείου με ταμπουράδες & κρουστά!
  • Τρίτη 27 Αυγούστου και ώρα 21.00, Σκαλάκια Φιλοποίμενος, Αίγιο.
  • Παρασκευή 30 Αυγούστου και ώρα 21.00, Αίθουσα Πολιτιστικού & Αθλητικού Συλλόγου Λάκκα Συμπολιτείας «Ο Άγιος Αθανάσιος»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας