«Τα χρώματα της γεύσης»: Σεμινάρια αρμονίας κρασιού και φαγητού για τα Οινοξένεια 2017, το διήμερο 12-13 Ιουνίου

392

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας των εκδηλώσεων «Οινοξένεια 2017», η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας, ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α, διοργανώνει και φέτος σεμινάρια υψηλού επιπέδου για τους επαγγελματίες της εστίασης, με στόχο την αρμονική συνύπαρξη των εξαιρετικών οίνων της περιοχής μας με τις τοπικές γεύσεις. Εκπαιδευτής και οδηγός στον μαγικό κόσμο της αρμονίας των γεύσεων θα είναι ο Σίμος Γεωργόπουλος, ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους του κρασιού στην Ελλάδα.

Στα σεμινάρια αυτά, οι επαγγελματίες της εστίασης θα βιώσουν σε πρακτική δοκιμή με πραγματικές γεύσεις από την τοπική κουζίνα, πώς ταιριάζουν οίνος και γεύσεις. Οι εκπαιδευόμενοι θα μάθουν με ποια κρασιά ταιριάζει το ασπρογιάχνι, το βεργάδι με φασολάκια, ο καγιανάς, ο μπακαλιάρος με σταφίδες, τα ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα και πολλά ακόμα τοπικά πιάτα. Ο ουρανίσκος δεν κάνει ποτέ λάθος!

Βασικό εργαλείο για την επιτυχία της προσπάθειας αυτής, είναι η επένδυση στη γνώση. Η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., σε συνεργασία με τα οινοποιεία της περιοχής και τους Συλλογικούς φορείς Εστίασης και Φιλοξενίας, διοργανώνει τα σεμινάρια αυτά, με σκοπό την παροχή γνώσης και εμπειριών. Προσκαλούνται οι επιχειρηματίες της Εστίασης, της Αναψυχής και της Φιλοξενίας (εστιατόρια, ταβέρνες, μπαρ, ξενοδοχεία με εστίαση) να συμμετάσχουν και φέτος στην προσπάθεια αναβάθμισης της τοπικής ποιοτικής γαστρονομίας.

Στόχος των σεμιναρίων είναι η διαμόρφωση ορθής οινικής συμπεριφοράς, ώστε να προσφέρεται στον επισκέπτη και πελάτη των επιχειρήσεων μια ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία φαγητού και οίνου, παράλληλα με πληροφορίες για τη γαστρονομία της περιοχής και τις εκδηλώσεις «Οινοξένεια».

«Πιστεύουμε, ότι με γνώση και συλλογική προσπάθεια μπορούμε να πετύχουμε πολύ περισσότερα και θεωρούμε επιβεβλημένη τη συμμετοχή όλων στην προσπάθεια αυτή» σημειώνει η σχετική ανακοίνωση.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Τόπος σεμιναρίου: Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης».
Διάρκεια σεμιναρίου: 4 ώρες
Ημερομηνία σεμιναρίου: Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017, ώρες 17:00-21:00
Επανάληψη σεμιναρίου: Τρίτη 13 Ιουνίου 2017, ώρες 09:00-13:00
Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν
Δηλώσεις συμμετοχής: έως Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017, στη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. τηλ. 26910.28210, 26910.68308, Ε-mail: dikepa@aigialeia.gov.gr και dhkepaigialeias@gmail.com
Συμμετοχή επιχειρήσεων: Κάθε επιχείρηση μπορεί να συμμετάσχει με περισσότερους τους ενός εκπροσώπους ή εργαζόμενους.
Βεβαίωση παρακολούθησης: Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου, ενώ οι επιχειρήσεις τους θα προβληθούν στον ιστοχώρο www.oinoxeneia.gr
Μέλη Δικτύου Οινοξένεια: Για τη συμμετοχή κάποιας επιχείρησης στο «Δίκτυο Οινοξένεια 2017» απαιτείται η παρακολούθηση του σεμιναρίου και η απόκτηση της σχετικής βεβαίωσης.