Την Κυριακή εγκαινιάζεται το “Πάρκο των Χριστουγέννων” στα Υψηλά Αλώνια Αιγίου

444

Μια γιορτινή αγκαλιά για μικρούς και μεγάλους, ανοίγει την Κυριακή στο πάρκο των Υψηλών Αλωνίων στο Αίγιο. Το “Πάρκο των Χριστουγέννων” του Δήμου Αιγιαλείας είναι ένα μικρό, πανέμορφο χωριό γεμάτο χαρά και ζωή. Εικαστικά εργαστήρια, ξυλοπόδαροι & ζογκλέρ, μουσικοχορευτικά δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις, δράσεις αλληλεγγύης, παιχνίδια και κεράσματα, συνθέτουν ένα πλούσιο πρόγραμμα για όλα τα γούστα, με τις φροντίδες της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και πολλών καλών φίλων.

Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Πάρκου των Χριστουγέννων, με γιορτινές μελωδίες από τη Φιλαρμονική Αιγίου. Θα ακολουθήσει Ομαδικό Εργαστήρι Ζαχαροπλαστικής με πρωτότυπα πειρατικά καράβια & σεντούκια θησαυρού γεμάτα γεύση, χρώματα και φαντασία από τους “Πειρατές της Ζαχαροπλαστικής”. Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί με την επιμέλεια των αρτοζαχαροπλαστείων “Κουτρόπουλος”.

Σημειώνεται πως όλες τις ημέρες λειτουργίας του Χριστουγεννιάτικου Πάρκου στο πάρκο των Υψηλών Αλωνίων Αιγίου, θα λειτουργούν δράσεις αλληλεγγύης με ποικίλο ενδιαφέρον:

  • «Το Σπίτι της Αγάπης»

Καθημερινά (εκτός αργιών) στο Πάρκο των Χριστουγέννων, ώρες 10.00-12.00 & 18.00-20.00.
Ενδύματα, υποδήματα, παιχνίδια και τρόφιμα διαρκείας θα γίνονται δεκτά για συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.

  • “Ανοιχτά Βιβλία-Ανοιχτές Καρδιές»

Καθημερινά στο Πάρκο των Χριστουγέννων.
Μια υπαίθρια, ανταλλακτική – χαριστική Βιβλιοθήκη. Παντός είδους βιβλία σε καλή κατάσταση (παραμύθια, λογοτεχνικά, σχολικά βοηθήματα κ.ά.) αλλάζουν χέρια μεταδίδοντας το πνεύμα των Χριστουγέννων. Χαρίζουμε τα βιβλία που έχουμε διαβάσει  διαλέγοντας κάποια άλλα.

Παράλληλα, η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. σε συνεργασία με το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων και το 2ο Σύστημα Προσκόπων Αιγίου, συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για άπορους συμπολίτες, ως εξής:

  • Το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου, 6-9 το βράδυ και με τη βοήθεια του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Αιγίου, συγκεντρώνονται τρόφιμα σε super markets της πόλης, προκειμένου να διατεθούν σε άπορες οικογένειες. Η διανομή θα γίνει σε συνεργασία με το “Κελάρι της Αγάπης” της Ιεράς Μητρόπολης Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας.
  • Τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, 10 π.μ.-2 μ.μ. και 5 μ.μ.-8.30 μ.μ., στο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο, «Η Κιβωτός των Παιχνιδιών» με τη βοήθεια του 2ου Συστήματος Προσκόπων Αιγίου, συγκεντρώνει παιχνίδια (καινούργια ή μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση) για να δώσει χαρά σε παιδιά που τα λαχταρούν. Η διανομή θα γίνει σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων & Αιγιαλείας.

Τέλος, στο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο των Υψηλών Αλωνίων Αιγίου θα φιλοξενηθούν χριστουγεννιάτικα bazaar ως εξής:

  • Από Κυριακή 22 έως Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου, παζάρι από το “Χαμόγελο του Παιδιού” για την ενίσχυση του Συλλόγου.
  • Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, παζάρι από το 1ο Γυμνάσιο Αιγίου
  • Από Παρασκευή 27 έως την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου, παζάρι από το 9ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου.