Διαγωνισμός φωτογραφίας “Οινοξένεια 2014”: Δείτε τους τρεις νικητές

397

Στην ανάδειξη των τριών νικητών του διαγωνισμού φωτογραφίας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Οινοξένεια 2014” που διοργάνωσε για δεύτερη χρονιά φέτος η ΔΗ.ΚΕΠ.Α., προχώρησε η επιτροπή διαγωνισμού, μετά τη λήξη της προθεσμίας αποστολής φωτογραφιών στην ειδική σελίδα “Οινοξένεια” στο Facebook.

Οι συμμετοχές ήταν 80 και αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία των likes από φίλους των συμμετεχόντων, η επιτροπή που αποτελείτο από τους κ.κ. Βασίλη Μανουηλίδη, Νίκο Ζησιμόπουλο και Κώστα Τσαχρέλη, αποφάσισαν ομόφωνα και ανέδειξαν τους εξής νικητές:

  • 1ο Βραβείο: Γιώργος Χαμαλίδης (George Hamalides), που κέρδισε 3 Φιάλες (Magnum) Ειδικής Αφιερωματικής Εμφιάλωσης Πεπαλαιωμένου Οίνου ΚΑΙ 1 Γεύμα 2 ατόμων στο γαστρονομικό εστιατόριο «Osteria Vespa Rossa» (Αθήνα) ΚΑΙ 1 Λεύκωμα “Επισκέψιμα Οινοποιεία στην Ελλάδα”.

 

  • 2ο Βραβείο: Βαγγέλης Βλάχος (Vangelis Vlachos), που κέρδισε 2 Φιάλες (Magnum) Ειδικής Αφιερωματικής Εμφιάλωσης Πεπαλαιωμένου Οίνου ΚΑΙ 1 Λεύκωμα “Επισκέψιμα Οινοποιεία” στην Ελλάδα”.

 

  • 3ο Βραβείο: Μπάμπης Καββαδίας, που κέρδισε 1 Φιάλη (Magnum) Ειδικής Αφιερωματικής Εμφιάλωσης Πεπαλαιωμένου Οίνου ΚΑΙ 1 Λεύκωμα “Επισκέψιμα Οινοποιεία στην Ελλάδα”.

Σημειώνεται πως η αρχική κατάταξη των πρώτων 10 δημοφιλέστερων φωτογραφιών έγινε με βάση το πλήθος ανθρώπων που τους άρεσε η φωτογραφία (likes). Στη συνέχεια η κριτική επιτροπή αξιολόγησε τις 10 δημοφιλέστερες (βάσει likes) φωτογραφίες και στο τέλος ανέδειξε η τελική τριάδα των νικητών του διαγωνισμού φωτογραφίας, με βασικά κριτήρια την κατάταξη (βάσει πλήθους likes στις κορυφαίες 10 και την προσαρμοστικότητα των φωτογραφιών στο «Θέμα» του διαγωνισμού, με αναλογία 1 φωτογραφία ανά φωτογράφο.

Εκ μέρους της κριτικής επιτροπής τονίζεται πως υπήρξαν πολύ αξιολόγες φωτογραφίες που δυστυχώς δεν τιμήθηκαν με ανάλογο αριθμό likes, ώστε να βρεθούν στην πρώτη δεκάδα, ενώ υπήρξαν και φωτογραφίες που οι δημιουργοί τους είχαν παρέμβει με φίλτρα ή δεν είχαν βάλει τις κατάλληλες ρυθμίσεις στη μηχανή τους, ώστε να δημιουργηθούν “φυσικές” φωτογραφίες. Όλα αυτά συνέβαλαν στην τελική εκτίμηση και ανάδειξη των νικητών.