Μέχρι 30 Ιουνίου οι αιτήσεις τοπικών οινοποιείων για συμμετοχή στα “Οινοξένεια 2014”-Δείτε τις προϋποθέσεις

0
304

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας για δεύτερη χρονιά και συγκεκριμένα από 18-31 Αυγούστου, προγραμματίζει  τα  ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2014 «Τοπία & Γεύσεις της Αιγιάλειας». Μια ιδιαίτερη διοργάνωση υψηλής ποιότητας και μεγάλης τουριστικής αξίας που μέσω της αμπελοοινικής παράδοσης  και της καλλιέργειας της οινικής κουλτούρας, στοχεύει στην ανάδειξη των τοπίων και των προϊόντων της Αιγιάλειας αλλά και στην αναβάθμιση και ανάδειξη ενός ποιοτικού δικτύου εστίασης και διαμονής.

Σε αυτή τη φιλόδοξη προσπάθεια, η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α,  φέτος επιθυμεί την εμπλοκή ακόμη περισσοτέρων δημοσίων και ιδιωτικών φορέων, τηρώντας όμως κάθε φορά ορισμένα, στοιχειώδη κριτήρια που διασφαλίζουν τη συνολική ποιότητα της μεγάλης, αυτής  διοργάνωσης και βεβαίως την ποιότητα των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών της Αιγιαλείας.

Συγκεκριμένα, σχετικά με τη συμμετοχή των τοπικών οινοποιείων που μπορούν να λάβουν μέρος στα  ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2014 ισχύουν οι εξής προδιαγραφές:

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ – ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ – ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ
1. Να παράγουν και να προωθούν κυρίως τοπικά επώνυμα κρασιά (εμφιαλωμένα ή συσκευασμένα) με σωστή επισήμανση.
2. Να είναι εφικτή η πρόσβαση με αυτοκίνητο. Επιθυμητή η πρόσβαση σε χώρο στάθμευσης ικανοποιητικής χωρητικότητας με μέγιστη απόσταση από τον χώρο υποδοχής όχι μεγαλύτερη των 100 μέτρων.
3. Να είναι επισκέψιμα με βάση την Υ.Α. 385951/2000 (ΦΕΚ 1180Β/2000), να διαθέτουν έντυπο υλικό για τους επισκέπτες (και στην αγγλική γλώσσα)  αλλά και οργανωμένη ξενάγηση στον χώρο τους.
4. Να υπάρχει μέριμνα για την ασφαλή διακίνηση των επισκεπτών (πχ ύπαρξη κιγκλιδωμάτων σε σκάλες και σε περιπτώσεις  υψομετρικής διαφοράς, τοποθέτηση σχάρας πάνω από ανοιχτά φρεάτια κλπ )
5. Η υποδοχή του επισκέπτη να είναι ζεστή, φιλόξενη και να  αποπνέει πολιτισμό
6. Να προσφέρεται ποιοτική ξενάγηση των επισκεπτών  σε  κατάλληλα διαμορφωμένους  χώρους γευστικών δοκιμών,  με τον απαραίτητο εξοπλισμό (γυάλινα ποτήρια τύπου τουλίπα, πτυελοδοχεία, συντηρητή κρασιών).
7. Να αποφεύγεται η χρήση ευτελών, πλαστικών τραπεζοκαθισμάτων, πλαστικών πιάτων και ποτηριών μιας χρήσης
8. Να υπάρχει ανάρτηση τιμοκαταλόγου  στην ελληνική και αγγλική γλώσσα σε ευδιάκριτο σημείο  και δυνατότητα λιανικής πώλησης (ανά τεμάχιο ή και σε συσκευασία περισσοτέρων τεμαχίων)
9. Να μεριμνούν για την καλή υγιεινή των εσωτερικών χώρων, του εξοπλισμού τους αλλά και του περιβάλλοντος χώρου
10. Να διαθέτουν γυναικείες και ανδρικές τουαλέτες  
11. Να είναι μέλη μιας τουλάχιστον τοπικής, περιφερειακής ή εθνικής οργάνωσης οινοποιείων.
12. Εάν  υπάρχει  σήμανση του οινοποιείου στο οδικό δίκτυο και στην επιχείρηση,  δεν είναι επιθυμητές οι αυτόφωτες, φωτεινές επιγραφές. Ειδικά για τις ορεινές περιοχές συνιστώνται ξύλινες, παραδοσιακές ταμπέλες με δυνατότητα φωτισμού, ικανοποιητικής αισθητικής)
13. Δυνατότητα πρόσβασης στο internet (επιθυμητή)
14. Να υπάρχει  πινακίδα σύστασης για αποφυγή οδήγησης υπό την επήρεια μέθης σε εμφανές σημείο της επιχείρησης

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2014

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ ΟΡΟΙ:
1. Υποχρέωση διοργάνωσης μιας τουλάχιστον δικής τους εκδήλωσης στον  χώρο τους,  ανάλογα με τη δυναμικότητα και τις υποδομές τους
2. Υποχρέωση ξενάγησης καθ΄όλη τη διάρκεια των ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ (18-31 Αυγούστου) στο πλαίσιο ενός σταθερού ωραρίου (καθημερινά 10.00  – 16.00)
3. Υποχρέωση προμήθειας  των εστιατορίων και των ξενώνων που συμμετέχουν  στα ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ σε ειδικές, μειωμένες τιμές με προνομιακή τιμολόγηση και συνεπή εξυπηρέτησή τους ανάλογα με τις ανάγκες τους
4. Υποχρέωση διάθεσης ενημερωτικού υλικού ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ  και  παροχής βασικών πληροφοριών για τη διοργάνωση αλλά και τα τοπικά προϊόντα, την τοπική γαστρονομική παράδοση της περιοχής και την ιστορία του τόπου γενικότερα.

Σε περίπτωση αθέτησης των παραπάνω όρων και  προδιαγραφών  από τα οινοποιεία, τα οποία θα συμμετάσχουν στα ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ προβλέπονται ποινές και συγκεκριμένα αποκλεισμός τους από τη διοργάνωση την επόμενη χρονιά. Τα οινοποιεία που θα συμμετάσχουν θα προβληθούν σε  2.000 έντυπα για τα «ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2014,  στην ιστοσελίδα της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α καθώς και σε άλλες προωθητικές ενέργειες για τα ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ, ενώ σε κάθε περίπτωση σημαντική κρίνεται και η δημιουργία σχέσεων μεταξύ αυτών και των τοπικών σημείων εστίασης.

Κατόπιν τούτων, όσοι επιθυμούν να εμπλακούν υπεύθυνα και ενεργά στα ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2014 καλούνται έως 30 Ιουνίου να  γνωστοποιήσουν τις προθέσεις τους στη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α είτε στα τηλέφωνα 26910-68308 & 26910-28210, καθημερινά 09.00-16.00 είτε στο e-mail: dhkepaigialeias@gmail.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας