ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2015: Ένας από τους σημαντικότερους θεσμούς στο χώρο του κρασιού, σύμφωνα με τους ειδικούς!

0
274

Την άποψη πως η διοργάνωση “Οινοξένεια” θεωρείται πλέον μία από τις σημαντικότερες της χώρας στην ανάδειξη των εκλεκτών τοπικών οίνων, εξέφρασαν δημοσιογράφοι, οινοχόοι και εν γένει σημαντικά πρόσωπα στο χώρο του κρασιού κατά τη συνάντησή τους, το μεσημέρι του Σαββάτου με το Δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Θανάση Παναγόπουλο και με την πρόεδρο της ΔΗΚΕΠΑ κα Μαρία Τσουκαλά, όπως και με μέλη του Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. στο γραφείο Δημάρχου.

Οι προσκεκλημένοι βρέθηκαν τις τελευταίες μέρες στην Αιγιάλεια και παρακολούθησαν κάποιες από τις εκδηλώσεις στο πλαίσιο της διοργάνωσης “Οινοξένεια”, ενώ παράλληλα πραγματοποίησαν επισκέψεις σε οινοποιεία και αμπέλια της περιοχής, καταγράφοντας στοιχεία ώστε να εκφράσουν την κριτική τους άποψη και παράλληλα να συνεισφέρουν στη διάδοση του θεσμού σε πανελλήνιο επίπεδο.

Ο δήμαρχος κ. Θανάσης Παναγόπουλος ανέφερε πως η δημοτική αρχή θεωρεί ως ‘όπλο’ κατά της κρίσης τον πολιτισμό, μέσω και της ανάδειξης των φημισμένων τοπικών οίνων, ενώ η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κα Μαρία Τσουκαλά χαρακτήρισε ‘ένεση αισιοδοξίας’ την αθρόα προσέλευση και συμμετοχή του κόσμου στα “Οινοξένεια 2015”, που ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Από την πλευρά τους οι προσκεκλημένοι αναφέρθηκαν σε διάφορες προτάσεις που μπορούν να ανεβάσουν κι άλλο το επίπεδο τόσο της διοργάνωσης, όσο και εν γένει της παρουσίας της Αιγιάλειας στον πολιτιστικό χάρτη της χώρας, αφού διαθέτει όλα τα προσόντα ανάπτυξης αλλά και πλούσια σε ενδιαφέρον σημεία σε όλη την έκταση του Δήμου. Ως σημαντικότερη πρόταση, έπεσε στο τραπέζι η ανάπτυξη του οινοτουρισμού, ενώ υπήρξαν μεταξύ άλλων και παρατηρήσεις για το πώς τα καταστήματα εστίασης μπορούν να συνεισφέρουν στην διάδοση των τοπικών εμφιαλωμένων κρασιών, σε συνεργασία με τα τοπικά οινοποιεία, όπως και για ενημερωτικά σεμινάρια που μπορούν να διοργανωθούν με τη συμμετοχή ενδιαφερόμενων από τον τουριστικό κλάδο.

Οι προτάσεις καταγράφηκαν και δόθηκε η υπόσχεση πως η γραμμή επικοινωνίας με τους ειδικούς θα παραμείνει ‘ανοιχτή’, πάντα προς όφελος της διοργάνωσης και εν γένει της πολιτιστικής παρουσίας της Αιγιάλειας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας