ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2015: Βόλτες με άλογα στο Πυργάκι και προβολή ταινίας για το κίνημα “Slow Food”

0
250

Διασκεδαστικές βόλτες με άλογα μέσα στα αμπέλια του χωριού Πυργάκι στα ορεινά του Αιγίου, απόλαυσαν μικροί και μεγάλοι φίλοι που συμμετείχαν στην απογευματινή δράση της Δευτέρας, στο πλαίσιο της σειράς εκδηλώσεων “Οινοξένεια 2015” που διοργανώνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.) με σκοπό την προώθηση της οινικής κουλτούρας της περιοχής μέσω των τοπικών ποιοτικών οίνων και προϊόντων της Αιγιάλειας.

Οι έφιππες βόλτες είχαν ως αφετηρία τη θέση “Αεροδρόμιο” στο χωριό και πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη του Ιππικού Ομίλου Αιγίου, ιδιωτών και Φιλοδασικού Συλλόγου Πυργακίου. Παράλληλα, οι επισκέπτες δημιούργησαν όμορφα διακοσμητικά υπό την καθοδήγηση καλλιτεχνών με θέμα το κρασί και το αμπέλι και απόλαυσαν νοστιμιές που ετοιμάστηκαν ως κεράσματα από την ταβέρνα ‘Γρηγόρης’. Ιδιαίτερα οι μικροί φίλοι έδειχναν να μη θέλουν να αποχωριστούν τα χαριτωμένα άλογα και ζητούσαν συνεχώς βόλτες μέχρι τη δύση του ηλίου.

Το βράδυ της Δευτέρας, δεκάδες επισκέπτες κατέκλυσαν το roof garden του ξενοδοχείου “Kanelli Beach Hotel” στην παραλία Σελιανιτίκων για να παρακολουθήσουν την πολύ ενδιαφέρουσα ταινία ντοκυμαντέρ “Slow Food Story” που αφηγείται την ιστορία του κινήματος Slow Food και του ιδρυτή του Carlo Petrini, ο οποίος συνειδητοποίησε νωρίς την ανάγκη για σωστή παραγωγή ποιοτικής τροφής ενάντια στην νοοτροπία του fast food. Ήταν ακριβώς ή χρονιά που ξεκίνησαν τα Mc Donald’s. Σήμερα, το διεθνές γαστρονομικό κίνημα με σήμα το σαλιγκάρι,  ως φιλοσοφία ζωής, έχει εξαπλωθεί σε 150 χώρες και έχει μετατραπεί σε παγκόσμιο ρεύμα οικο-γαστρονομίας. Μετά την προβολή της ταινίας, οι επισκέπτες απόλαυσαν τοπικούς οίνους, υπό την άψογη φιλοξενία της διοίκησης του ξενοδοχείου.

Περισσότερες πληροφορίες για τα “Οινοξένεια 2015” υπάρχουν στην ιστοσελίδα www.dikepaigialeias.gr, καθώς και στο προφίλ της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. στο Facebook, στο Twitter και στο Google+ και στο προφίλ των “Οινοξένεια” στο Facebook.

 
[widgetkit id=282]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας