“Του κρασιού και του έρωτα”-Ένα ονειρεμένο μουσικό αναλόγιο που μάγεψε τους θεατές

0
316

Το ονειρεμένο μουσικό αναλόγιο «Του Κρασιού και του Έρωτα» μεταφρασμένο και μελοποιημένο από τον Σάκη Παπαδημητρίου απέδωσε με την εξαίσια ερμηνεία του ο Βασίλης Λέκκας υπό τους ήχους του σχήματος “Μουσικό Ηδύφωνο”  το βράδυ της Κυριακής στον αύλειο χώρο του Πολύκεντρου Αιγίου (δίπλα στην παλιά Χαρτοποιία), στα πλαίσια της σειράς εκδηλώσεων “ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2013” – «Τοπία και γεύσεις της Αιγιάλειας” που διοργανώνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας.

Το έργο αυτό είναι μια σειρά από επιλεγμένα μελοποιημένα αποσπάσματα αρχαίων Ελλήνων λυρικών ποιητών (Ανακρέων, Σαπφώ, Αλκαίος, Ίων ο Χίος, Πρατίνας, Κριτίας) με κοινό στοιχείο την αναφορά στο Κρασί και τον Έρωτα, σε μια αρμονική σύνθεση λόγου και εικόνας, τα οποία δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα μεθυστικής υποβλητικότητας που συνεπήρε το πολυπληθές κοινό. Η μουσική βραδιά, σε συνδυασμό με τη θάλασσα και το φεγγάρι, μάγεψε τον κόσμο παρασύροντας πολλούς να απολαύσουν την ερμηνεία των τραγουδιών ακόμα και πάνω στην παραλία, ενώ ταυτόχρονα οι ακροατές απόλαυσαν ποικιλίες κρασιού που ευγενικά προσέφεραν τα οινοποιεία Οινοφόρος, Τετράμυθος και Καβίνο. Στο τέλος, ο σπουδαίος ερμηνευτής τραγούδησε Μάνο Χατζιδάκι κλείνοντας την παράσταση  με μια ευχάριστη έκπληξη για το κοινό. Με ενθουσιασμό παρακολούθησαν και καταχειροκρότησαν την εκδήλωση η επίσημη προσκεκλημένη Ιταλίδα ζωγράφος Elisabetta Rogai και ο σύζυγός της, κάτι που για άλλη μια φορά καταδεικνύει πως η μουσική δεν έχει σύνορα.

Το ρόλο των αφηγητών είχαν οι ηθοποιοί Ηλίας Λογοθέτης και η Μαρία Ζαχαρή, που απέδωσαν με λυρικότητα και γλαφυρότητα τα κείμενα της μουσικής παράστασης, που επιμελήθηκε η Μαρία Παναγιωτακοπούλου. Η ορχήστρα “Μουσικό Ηδύφωνο” αποτελείται από τους: Γιώργο Αναστασόπουλο-ενορχήστρωση/πλήκτρα, Πάνο Δημητρακόπουλο: κανονάκι, Σπήλιο Καστάνη-κόντρα μπάσο, Έλενα Παπαδημητρίου-τσέλο, Μαρίνο Γαλατσινό-φλάουτο/κλαρινέτο, Άσπα Παπαδημητρίου-κρουστά, Μανόλη Κόττορο-βιολί, Σάκη Παπαδημητρίου-κιθάρα.

Τη συναυλία προλόγισε η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κα Βασιλική Ψυχράμη μιλώντας  για την παρουσία του οίνου και του έρωτα ως βασικά συστατικά της ζωής και της ύπαρξης του Έλληνα από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, κάτι που εκφράστηκε έντονα στην ποίηση, τη λογοτεχνία και την εν γένει φιλοσοφία των αρχαίων Ελλήνων. «Η άμπελος και το κρασί ανέκαθεν προσέφεραν στον άνθρωπο την απόλαυση των αισθήσεων, καθώς και τη χαρά της κοινωνικότητας και η Αιγιάλεια που είναι μια ευλογημένη από τη φύση περιοχή με εξαίσιες ποικιλίες κρασιού και ποιοτικά προϊόντα πρέπει να αποκτήσει το δικό της πολιτιστικό αποτύπωμα στον χάρτη της χώρας μας», τόνισε μεταξύ άλλων  η κα Ψυχράμη, μην παραλείποντας να ευχαριστήσει θερμά όλους όσοι εργάστηκαν για τον νέο θεσμό “Οινοξένεια”, που θα διαρκέσει με ποικίλες δράσεις έως το Σάββατο 31 Αυγούστου. Την εκδήλωση «έκλεισε» ο Δήμαρχος Αιγιάλειας, κ. Ευστάθιος Θεοδωρακόπουλος εξαίροντας τη θαυμάσια βραδιά αλλά και την ανάγκη θεσμοθέτησης των «ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ» συγχαίροντας παράλληλα τους συντελεστές της μουσικής παράστασης και τη ΔΗ.ΚΕ.Π.Α..

 

[widgetkit id=144]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας