Βραδιά ποιότητας στο οινοποιείο “Οινοφόρος”, στα πλαίσια των εκδηλώσεων “Οινοξένεια”

468

Συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία οι εκδηλώσεις του νέου θεσμού της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας “Οινοξένεια 2013-Τοπία και γεύσεις της Αιγιάλειας”. Στο πλούσιο πρόγραμμα των “Οινοξένεια” περιλαμβάνονται οργανωμένες ξεναγήσεις σε οινοποιεία της Αιγιάλειας, ώστε οι λάτρεις του κρασιού να μυηθούν στα μυστικά της τέχνης της οινοποίησης και να απολαύσουν ποιοτικές μουσικές βραδιές παρέα με ένα ποτήρι εκλεκτό κρασί.

Η αρχή έγινε τη Δευτέρα 26 Αυγούστου στο οινοποιείο της εταιρείας “Οινοφόρος” στο Σελινούντα, που άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό από το πρωί και το σούρουπο παρουσίασε μια βραδιά με all time classic μουσική.

Στο πρώτο μέρος, εμφανίστηκε η εξαμελής jazz μπάντα “Les Notes Noires”, όπου τα γυναικεία φωνητικά τρίο της δεκαετίας του 1950 μπλέχτηκαν γλυκά με τη δεξιοτεχνία της gypsy jazz, φλερτάροντας με το swing και τα blues. Την εξαμελή μπάντα αποτέλεσαν οι: Μαρκέλλα Κουλιάτση, Άσπα Τασοπούλου, Δανάη Βλατάκη (φωνές), Οδυσσέας Ζησιμόπουλος (ακουστική κιθάρα), Βασίλης Σπανός (ακουστική κιθάρα), Δημήτρης Αντωνόπουλος (κόντρα μπάσο).

Στο δεύτερο μέρος, οι σοπράνο Αγγελική-Ζωή Καραγκούνη και Μαρία Πεττεμερίδου, ερμήνευσαν ανάλαφρες άριες από το κλασσικό μουσικό ρεπερτόριο αλλά και από γνωστά musicals. Στο πιάνο συνόδεψε η Εύα Βλαχάκου.

Ο απόηχος της εκδήλωσης ήταν ενθουσιώδης, εδραιώνοντας τον θεσμό “Οινοξένεια” της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. ως μια υπέροχη και αποτελεσματική δράση προβολής και προώθησης των πιο εκλεκτών προϊόντων της γης της Αιγιάλειας και μάλιστα εν μέσω κρίσης.

Η συνέχεια των δράσεων “Ανοιχτά Οινοποιεία” δίνεται το βράδυ της Τετάρτης στο οινοποιείο “Τετράμυθος”, όπου μετά τις 8 μ.μ. εμφανίζεται η μπάντα “Drumless jazz quartet” και η τελευταία βραδιά, που θα σηματοδοτήσει και τη λήξη των “Οινοξένεια 2013”, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 31 Αυγούστου στις 8.30 μ.μ. στο οινοποιείο της Cavino, με μουσική βραδιά σε χαλαρή ατμόσφαιρα φιλοξενίας με την μπάντα Trippy Carousel, ενώ παράλληλα θα αναδειχθούν οι νικητές των δύο πενθήμερων ταξιδιών στη Σαντορίνη που θα προκύψουν μετά από κλήρωση, ανάμεσα σε όσα ζευγάρια επιλέξουν τα μενού “Οινοξένεια” στους 10 χώρους εστίασης του δικτύου γαστρονομικών εξορμήσεων σε όλη την Αιγιάλεια.

 

[widgetkit id=145]